Нова скупштинска већина у Источној Илиџи одмах кренула са смјенама

04.10.2019. 16:02
5
ИЗВОР: Катера

На данашњој сједници Скупштине општине Источна Илиџа дошло је до промјене у скупштинским клупама, с обзиром да се Уједињена Српска придружила скупштинској већини коју сада чине СНСД, ДНС, ДЕМОС и СП и Уједињена Српска, са 12 чланова, док СДС и ПДП имају 11.

Нова скупштинска већина у Источној Илиџи за предсједника Скупштине општине изабрала је Зорана Трапару из Уједињене Српске, а за потпредсједника локалног парламента изабран је Владимир Ћосовић из СНСД-а. 

Дужности је разријешен досадашњи предсједник Раде Ћосовић из ПДП-а.

Начелник општине Маринко Божовић рекао је да ће се у наредном периоду видјети какви ће захтјеви бити новоформиране скупштинске већине, напомињући да је легитимно право да онај ко има 12 одборника може да направи скупштинску већину, изабере све потребне органе и ради у складу са законом. 

-Оно што остаје на мени као начелнику је да у наредном периоду покушам обезбиједити већину која ће подржавати оне одлуке и приједлоге који долазе од мене - истакао је Божовић, те додаје да све оно што је започето, нема разлога да се не заврши, а уколико неко буде са неким неразумним одлукама покушао да нешто започето и прекине, то неће бити у интересу грађана. 

Шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општини Источна Илиџа Небојша Шешлија изјавио је да ће се трудити да у наредном периоду поставе нове принципе.
-У наредном периоду ћемо обавити разговор са начелником Маринком Божовићем, јер желимо да заједнички креирамо бољи амбијент за све становнике Источне Илиџе - истакао је Шешлија. 

Новоизабрани предсједник СО Источна Илиџа Зоран Трапара рекао је да је формирана нова скупштинска већина коју предводи СНСД, и да га је нова већина поставила на мјесто предсједника СО Источна Илиџа.
Подсјећамо, Зорану Трапари, предсједнику ОО Уједињене Српске, ово је пета политичка патрија испред које заступа грађане Источне Илиџе, а претходно је био члан СНСД-а, затим члан Лијановићеве Народне странке Радом за бољитак, након чега прелази у НДС, затим  у НДП, да би 2018. године напустио и НДП, и приступио Уједињеној Српској.

Коментари 5
  • Generic placeholder image
    Pero 06.10.2019. 09:55
    Sad se radi na tome da novi načelnik opštine postane Nebojša Šešlija umjesto Marinka Božovića ...

  • Generic placeholder image
    Sasa 06.10.2019. 07:36
    Jasno je meni zasto se Trapara prihvatio funkcije, za malo scara i para taj bi sve uradio kao i velika vecina ljudi njegovih mentalnih sposobnosti. Ali nikako mi nije jasno da doktori i visokoobrazovni odbornici daju podrsku takvom covjeku, to je zalosno
  • Generic placeholder image
    Baki 05.10.2019. 16:45
    Politička prostitucija tj kurvaluk.
  • Generic placeholder image
    Pal78 05.10.2019. 09:23
    Principijelan predsjednik skupštine koji je promjenio 5 političkih stranaka. Očigledno se vodi političkom idejom, a ne interesom. 😄
  • Generic placeholder image
    Анонимно 04.10.2019. 23:29
    Za ove papke treba zatvorsku kaznu uvesti
Повезане вијести
Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе
Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице” Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    17h 5m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    21h 38m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    19h 12m
    2
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    20h 18m
    0
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    20h 40m
    0