Нова спортска дворана у Источном Сарајеву још увијек чека на употребну дозволу

06.12.2021. 16:55
1
ИЗВОР: Катера

Нова спортска дворана у општини Источно Ново Сарајево још увијек није отворила своја врата за многобројне спортске клубове и спортисте, а неки од њих морају да тренирају у сусједним општинама због једне препреке.

Наиме, спортска дворана на Тргу Републике Србије још увијек нема издату употребну дозволу, а према ријечима градоначелника Љубише Ћосића, чека се само наведена дозвола коју треба да изда ресорно министарство.

Слика


Ћосић у изјави за портал Катера каже да све обавезе које је општина Источно Ново Сарајево имала према министарству су испуњене, те да се само чека да у наредних 15-ак дана ресорно министарство изда употребну дозволу.

По овом питању, редакцији портала Катера обратио се велики број представника спортских клубова и спортиста, којима је простор за тренинге пријеко потребан, а дворана "Славија" и друге школске мање дворане не могу да одговоре захтјевима многобројних спортских колектива у нашем граду.

Надају се да ће нова спортска дворана, која је свечано отворена још у јуну ове године, коначно добити употребну дозволу, како би спортисти коначно могли да се "уселе" у нове и модерне просторије.

Подсјећамо, нека од важних спортских такмичења као што су Европско првенство у боксу, Међународни џудо турнир су већ одржани у овој дворани.

Представници екипних спортова из Источног Сарајева питају се зашто без употребне дозволе не могу да тренирају у истој и да се одигравају утакмице, ако су нека такмичења већ одржана.

По њиховим информацијама већ предуго траје процедура издавања употребне дозволе.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Pero iz Kalnovika 09.12.2021. 00:12
    Pa ko onda bere platu u toj sali ko uzima pare od gostovanja i ostalih ceremonija. Jebo zlaticu kako vi nas prasite lazima. Dobili ste penziju lagajuci narod a kad od naroda treba uzeti to je odma
Повезане вијести
Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО) Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    13h 40m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    13h 20m
    1
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    16h 43m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    17h 40m
    12
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    14h 37m
    0