Новак добио Надала - Побједника АТП Купа одлучиће дубл

12.01.2020. 12:58
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Новак Ђоковић побниједио је Рафаела Надала резултатом 2:0 (6:2, 7:6) у другом мечу финала АТП Купа па ће побједника првог издања овог такмичења одлучити дубл.

Новак је одлично отворио меч против Надала, брејком већ у првом гему, али за то су му требала чак три покушаја. Успео је Надал да се консолидује, спасао је Шпанац још двије брејк лопте у петом гему, а онда је Новак освојио три везана поена и уз још један брејк стигао до побједе од 6:2 у првом сету.

Други сет био је потпуно другачији, оба тенисера била су сигурна на свој сервис, а Новак је по танкој жици ходао у шестом гему када ја успио да сачува поен упркос чињеници што је надал имап чак пет брејк лопти и изједначио на 3:3.

Настављен је меч у истом ритму, а онда је у десетом гему, при резултату 5:5, Новак након сјајних потеза стигао до двије брејк лопте. Атомски тенис је настављен. Надал је успио да изједначи и да поведе, а онда је Ђоковић поново дошао до изједначења ачли је Рафа успио да освоји два везана поена и преживи гем у којем је Новак имао двије брејк лопте.

У наредном гему Новак је био сјајан, освојио је поен на свој сервис и овај меч увео у тај-брејк. У 13. игри Надал је први дошао до мини-брејка, али је Новак одмах узвратио на исти начин (2:2), а онда је Новак још једном показао зашто је “краљ брејкова”, добио је овај дио игре и изједначио на 1:1 у побједама.

У првом мечу Душан Лајовић поражен је од Роберта Баутиста Агута, па ће побједа у финалу првог издања АТП Купа између Шпаније и Србије бити одлучена након дубла у којем ће поново играти и Новак и Рафа.

Заједно са Ђоковићем у дублу ће играти Виктор Троицки док ће шпанску комбинацију чинити Рафаел Надал и Пабло Карено Буста.

-Никада нисам играо у оваквој атмосфери, план је да ја играм са Виктором. Хвала целој Србији, шаљемо велики загрљај, а све навијаче који су овдје молим, останите, да освојимо ово такмичење – рекао је Новак.

Коментари 0
Повезане вијести
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО) Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    6h 46m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    18h 46m
    6
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    20h 20m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    4h 15m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    3h 33m
    0