Новак са историјским трофејом позирао испред Ајфеловог торња (ФОТО)

12.06.2023. 15:45
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Новак Ђоковић је послије још једног епског турнира у Паризу исписао нову страницу у историји тениса као једини мушкарац са 23 гренд слем титуле и самим тим изазвао одушевљење међу стотинак навијача који су га чекали на званичном “фото-сешну“ испред Ајфеловог торња.

Вијориле су се српске заставе, а док је Ђоковић дијелио аутограме викало се “Понос наш“ и “Волимо те“. Мада је у мору црвено-плаво-бијеле боје била и једна неуобичајена слика: јапански брачни пар који је случајно залутао на сликање поводом судбоносног да. Па кад су већ ту, да искористе и они за слику коју заиста нису могли да очекују.

Сам Ђоковић миран и тих. На први поглед можда и не толико радостан, колико спокојан због тога што је коначно пробио баријеру и званично одузео тениској јавности посљедњи аргумент за тврдњу да су Роџер Федерер и Рафаел Надал највећи у историји тениса.

Слика

Фото: Танјуг/ АП

Можда су у дијелу планете вољенији, популарнији, али највећи. Највећи је Новак. Сада нема ни најмање дилеме.

– Веома сам поносан, уморан сам, биће ми потребно времена да се одморим. Невероватне две недеље. Цела сезона у ствари. Прва два гренд слема освојена. Тачно оно што сам желео од почетка године. Да покушам да освојим што је више могуће гренд слемова. Прва два су моја, није могло боље - почео је Ђоковић кратко обраћање.

Све је већ речено уосталом. Јер знало се већ одавно да ће се овако нешто десити. Само се чекао прави моменат.

– Одушевљен сам и поносам сам што сам исписао историју спорта који заиста волим. И што сам могао то да поделим са пријатељима, породицом, тимом. Велико и веома тешко путовање, сваки меч је био врло изазован, али издржали смо. Ролан Гарос је за мене увијек био најтежи од четири гренд слема. Зато је још слађе. Историја на столу, на онаквом мечу, са свим тим људима на трибинама… Веома јединствен, специфичан осјећај, посебан. Када сам пао на терен осећао сам огромно олакшање, преплавиле су ме дивне емоције - наставио је Ђоковић, преноси Моцарт спорт.

Слика

Фото: Танјуг/ АП

Уз један мали одговор на питање хоће ли гледати Николу Јокића вечерас.

- Морам да се наспавам прво, али потрудићу се - завршио је од данас поново најбољи тенисер свијета.

Коментари 0
Повезане вијести
Занимљив обрт: Ђоковић изненадио новом одлуком Занимљив обрт: Ђоковић изненадио новом одлуком
Роналдо је најплаћенији спортиста, гдје су на листи Јокић и Ђоковић Роналдо је најплаћенији спортиста, гдје су на листи Јокић и Ђоковић
Ђоковић: Било је баш лоше у смислу равнотеже Ђоковић: Било је баш лоше у смислу равнотеже
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    12h 42m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    23h 0m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    23h 6m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    11h 15m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    23h 4m
    0