Нови детаљи о слијетању хеликоптера на Цетиње (ВИДЕО)

06.09.2021. 09:16
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Митрополит црногорски-приморски Јоаникије устоличен је у Цетињском манастиру након што је са патријархом Порфиријем војним хеликоптером превезен из Подгорице.

Црквени великодостојници нису могли друмским путем да стигну на Цетиње због блокада које су у суботу послијеподне на прилазима граду поставили противници устоличења.

Хеликоптер се нешто послије 8 часова спустио на ливаду испред манастира, гдје је потом Јоаникије устоличен на трону Светог Петра.

Како преносе црногорски медији, из Владе незванично речено да је коришћен војни хеликоптер због тога што је савременији, бржи и безбједнији од хеликоптера којима располаже Министарство унутрашњих послова, преноси Б92.

Простор испред манастира обезбјеђивали су припадници Противтерористичке јединице полиције (ПТЈ) наоружани дугим цијевима. Они су тијелима и панцир-ћебетом штитили Јоаникија и Порфирија приликом уласка у манастир који је био окружен кордоном полиције.

Према наводима медија у Црној Гори, координатор служби безбједности Дритан Абазовић, његови савјетници, министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић и директор Управе полиције Зоран Брђанин из кабинета потпредсједника командовали су акцијом.

Из Управе полиције је саопштено да је због инцидената на Цетињу приведено 14 особа, да су двије ухапшене, да је повријеђено седам полицајаца и најмање 30 демонстраната. Према подацима из Хитне медицинске помоћи на Цетињу, укупно је прегледано 60 особа од 4. септембра у 16 часова до јуче у 12 часова.

Полицији за јуче није било пријављено ниједно јавно окупљање на Цетињу, као ни дан раније када је такође било окупљања.

Вељовић је ухапшен нешто прије 9 часова, након што је насрнуо на своје доскорашње колеге из полиције.

Његов напад забиљежиле су камере, а снимак је на Твитеру објавио Абазовић. Абазовић тврди и да је то прва ситуација у којој је полиција реаговала, а да је до тада 30 сати пружан пасивни отпор.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен бизнисмен и још пет лица Ухапшен бизнисмен и још пет лица
Детаљи тешког судара: Учествовало возило ЕУФОР-а, повријеђени војници евакуисани хеликоптером (ВИДЕО) Детаљи тешког судара: Учествовало возило ЕУФОР-а, повријеђени војници евакуисани хеликопте...
На платном списку десет година, а није долазио на посао, нико не зна ко је На платном списку десет година, а није долазио на посао, нико не зна ко је
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    5h 38m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 22m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    20h 35m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    16h 49m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    21h 41m
    0