Нови инциденти у Будви: Туча у општини (ВИДЕО)

22.06.2020. 13:05
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Инциденти у Будви почели су пошто је прекршен договор да ниједна од "двије власти" не улази у зграду општине. Владимир Булатовић и Снежана Куч, које је одборничка већина ДПС и Црногорске именовала за в.д. предсједника општине и Скупштине, јутрос су дошли у зграду општине. Потом су услиједили и физички обрачуни, а у Будву су стигле јаке снаге полиције.

Овим је прекршен кључни договор за одвијање дијалога представника парламентарних партија на рјешавању политичке кризе и смиривању тензија у граду, преносе подгоричке Вијести.

Одборници Демократа потом су пробили кордон који је направило приватно обезбјеђење.

Како је објавио Ин4с, предсједник општине Марко Царевић је у свом кабинету, док је Снежана Куч у ходнику испред њега.

Предсједник општине Будва Марко Царевић ушао је у свој кабинет и сјео у своју фотељу. Владимир Булатовић, којег је недавно нова општинска већина изабрала за вршиоца дужности предсједника општине је Царевићу рекао да напусти кабинет што је овај одбио, преносе Вијести.

Шеф Царевићевог кабинета Никола Јовановић скинуо је са врата таблу коју је поставио Булатовић, а на којој је писало да је Булатовић предсједник општине Будва.

Подсјетимо, предуслов дијалога да нико од челника "двије власти" - Марко Царевић и Крсто Радовић са једне и Булатовић и Куч са друге, не долазе у општину док траје дијалог.

Такође, прекршен је и договор да приватно обезбјеђење, које је ангажовао лидер Црногорске Владимир Булатовић, изађе из зграде општине.

Наставак дијалога, који је започет у петак и трајао цијелога дана, био је заказан за данас у згради Академије знања.

У петак је "Службени лист Црне Горе" објавио одлуке са паралелне сједнице одржане 11. јуна у ТН "Словенска плаза", на којој су 17 одборника смијенили градоначелника и шефа парламента Марка Царевића и Крста Радовића, те именовали за вршиоце дужности Булатовића и Куч.

Против директора "Службеног" листа, Радовић и секретарка за локалну самоуправу Милијана Вукотић Јелушић поднијели су кривичну пријаву због злоупотребе службеног положаја, јер је објавио непечатиране одлуке.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Одређен притвор возачу аутобуса који је слетио у провалију Одређен притвор возачу аутобуса који је слетио у провалију
Приведен возач аутобуса: Тврди да је осјетио бол у глави па слетио у провалију Приведен возач аутобуса: Тврди да је осјетио бол у глави па слетио у провалију
Херој са плаже Јаз: Сокочанин Богдан Боровчанин спасио живот дављенику реанимацијом Херој са плаже Јаз: Сокочанин Богдан Боровчанин спасио живот дављенику реанимацијом
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 46m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    8h 44m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    17h 10m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    15h 25m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    17h 4m
    0