Нови протести, појачано присуство полиције

22.09.2020. 21:46
0
ИЗВОР: Тanjug

Хиљаде људи изашле су данас, на Дан независности, на улице градова широм Бугарске, захтијевајући оставку премијера Бојка Борисова и државног тужиоца Ивана Гешева, које оптужују за корупцију.

Протести у Бугарској одржавају се 76. дан заредом, а како преноси БТА, демонстранти су у Софији блокирали централни булевар између зграда Бугарске националне банке и парламента.

АП извјештава да демонстранти, који према најновијим истраживањима јавног мњења имају подршку двије трећине становништва, траже и да парламентарни избори заказани за март буду одложени.

Америчка агенција наводи да је присуство полиције појачано након што су организатори најавили да ће се данашње окупљање претворити у "велики народни устанак", а да владине зграде штите кордони полиције.

Раније данас грађани су се окупили испред америчке амбасаде, гдје су узвикивали пароле против државног тужиоца на енглеском и бугарском језику.

Коментари 0
Повезане вијести
Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци
Два снажна земљотреса у Грчкој, серија слабијих у Бугарској Два снажна земљотреса у Грчкој, серија слабијих у Бугарској
Велики протестни скуп Срба на КиМ: "Нећете нас протерати с наших огњишта" Велики протестни скуп Срба на КиМ: "Нећете нас протерати с наших огњишта"
Најчитаније
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    21h 41m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    7h 40m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    6h 7m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    7h 59m
    0
  • "Кад ти живот створи хиљаду разлога за плакање, ти му покажи хиљаду разлога за осмијех!"
    8h 57m
    1