Обиљежавање "Недјеље дјетета" од 2. до 8. октобра

29.09.2023. 12:57
0
ИЗВОР: katera.news

Црвени крст Републике Српске обиљежиће "Недјељу дјетета" од 2. до 8. октобра под слоганом "Другарство чувајмо, љубав његујмо".

Ово је једна од традиционалних активности коју спроводи Црвени крст Републике Српске посредством 64 општинске и градске организације Црвеног крста.

Слоган подсјећа да брига о најмлађима траје константно, те да се током трајања ове недјеље промовишу активности које се односе не само на поштовање дјечијих права него и на вриједности које друштво његује и које се преносе са генерације на генерацију. навели су из Црвеног крста Републике Српске.

Тим поводом, организације у структури Црвеног крста Републике Српске реализоваће информативно-едукативне активности, посјете образовним установама и дружење са најмлађим члановима нашег друштва.

За потребе обиљежавања овог датума Црвени крст Републике Српске израдио је пропагандни материјал, који је значајан за обиљежавање Недјеље дјетета и који ће представници организација Црвеног крста дистрибуисати у све јавне и образовне установе које раде са дјецом, те на тај начин промовисати и организацију Црвеног крста и њен начин рада са најмлађима.

 - Руководиоци секција Црвеног крста у школама ће освјежити „Кутак Црвеног крста“, програм који се односи на интензиван рад и анимирање ђака да се прикључе Црвеном крсту. Такође, представници организација Црвеног крста широм Републике Српске реализоваће бројне хуманитарне акције помоћи становништву у стању потребе из категорије вишечланих породица, те у складу са својим могућностима донирати пакете хране, личне хигијене, слаткиша, воћа и одјеће, наводи се у саопштењу.

Манифестација се сваке обиљежава у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске, Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске и Министарством просвјете и културе Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Лазић: Обиљежавање Недјеље Црвеног крста низом активности Лазић: Обиљежавање Недјеље Црвеног крста низом активности
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
Акција добровољног даривања крви у петак у Фочи Акција добровољног даривања крви у петак у Фочи
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    15h 45m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    14h 41m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    14h 45m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    11h 38m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    13h 35m
    0