Обиљежен Међународни дан сјећања на полицајце настрадале на дужности

07.03.2021. 17:30
0
ИЗВОР: СРНА

Министарство унутрашњих послова Републике Српске данас је поводом 7. марта, Међународног дана сјећања на полицијске службенике који су настрадали на дужности, одало почаст колегама, присјећајући се њихове жртве и храбрости.

Тим поводом, минутом ћутања кадети 22. класе Основне полицијске обуке Полицијске академије и осме класе за припаднике САЈ-а одали су почаст за у рату страдала 782 припадника МУП-а Српске и полицајцима који су настрадали вршећи своју дужност приликом редовних интервенција с циљем заштите грађана.

Представници полицијских управа Приједор и Зворник положили су цвијеће на гроб полицијског службеника Слађенка Тубина у Приједору и мјесто погибије полицајца Драгана Ђурића у Зворнику, који су убијени приликом вршења своје дужности.

Полицијски службеник Слађенко Тубин убијен је у априлу 2019. године приликом смиривања случаја породичног насиља, а полицијски службеник Драган Ђурић убијен је у априлу 2015. године приликом терористичког напада на Полицијску станицу у Зворнику.

- Сјећање на наше колеге који су страдали док су професионално и храбро извршавали своје послове и задатке вјечно ћемо његовати. Никада нећемо заборавити њихову жртву, као ни жртву оних који су у рату дали дали своје животе - истиче се у саопштењу МУП-а Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    21h 5m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    21h 12m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    17h 54m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    12h 32m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    13h 4m
    0