Од 1. марта пријаве за здравствено осигурање

13.02.2020. 14:26
0
ИЗВОР: СРНА

Неће бити борачких категорија које ће остати без здравственог осигурања јер ће Министарство рада и борачко-инвалидске заштите од 1. марта у Пореској управи Српске вршити пријаву свих корисника права по прописима из ове области који су то осигурање користили по основу незапослености, најавио је ресорни министар Душко Милуновић.

Милуновић је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да ова пријава обухвата и заштиту цивилних жртава рата и заштиту жртава ратне тортуре.

Он је нагласио да ће Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, као уплатилац доприноса за здравствено осигурање за наведене категорије, по аутоматизму извршити пријаву за здравствено осигурање Пореској управи, на основу евиденција Завода за запошљавање Српске.

Милуновић је навео да градски и општински органи управе надлежни за послове борачко-инвалидске заштите и заштите цивилних жртава рата немају обавезу у погледу ове пријаве за здравствено осигурање за наведене категорије.

Он је нагласио да је ресорно министарство о овоме упутило допис Фонду здравственог осигирања Републике Српске и свим општинским и градским органима управе у Републици.

Милуновић је указао да су се након ступања на снагу Закона о посредовању у запошљавању Републике Српске у јавности појавиле дезинформације да ће бити борачких категорија које ће остати без основног здравственог осигурања.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Љекари иду у ФБиХ, полако постајемо празна љуштура Божовић: Љекари иду у ФБиХ, полако постајемо празна љуштура
Елек: Понестаје лијекова, плашим се бањалучког сценарија Елек: Понестаје лијекова, плашим се бањалучког сценарија
Здравство на леђима радника Здравство на леђима радника
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    42m
    0
  • Локални избори 2024: Одржани локални избори у БиХ
    22h 10m
    4
  • Дејан Којић прогласио побједу у Палама
    14h 47m
    9
  • Маринко Божовић прогласио побједу у Источној Илиџи
    15h 42m
    4
  • Град Источно Сарајево: До 15.00 часова највећа излазност у Трнову
    20h 17m
    0