Од данас забрана рада угоститељским објектима, трговинама, салонима

17.03.2020. 09:10
0
ИЗВОР: Srna

На подручју општине Соколац од данас се забрањује рад угоститељским објектима свих категорија, трговинама, свадбеним салонима, фитнес центирима и дјечијим играоницама у складу са уредбом Владе Републике Српске, наводи се у наредби коју је потписао начелник општине Соколац Милован Бјелица, као командант Општинског штаба за ванредне ситуације.

Овом наредбом од 17. марта ограничен је рад од 7.00 до 18.00 часова у трговачким маркетима, трговинама прехране /роба широке потрошње и трговинама сточне хране, угоститељским објектима /хотелима и ресторанима са преноћиштем који врше
дјелатности смјештаја гостију/, бензинским пумпама, без ограничења кад је у питању продаја горива и других нафтних деривата.

Обавезују се пружаоци ових услуга да обезбиједе минимално растојање од два метра између корисника услуга.

Овом наредбом, од 18. марта ограничава се рад од 7.00 до 22.00 часа трговинским објектима врсте драгстор и субјектима који обављају дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача.

Ови субјекти су обавезни ограничити број људи који истовремено могу бити присутни у затвореном продајном простору, тако да се на улазу регулише број особа које истовремено могу улазити, означити и организовати размак између купаца од најмаее један метар, омогућити брз проток купаца, придржавајући се мјера дезинфекције и повишене хигијене.

У наредби, коју је потписао начелник општине Соколац, општинска управа и општинске службе ће организовати свој рад са минималним бројем потребних извршилаца, а остала лица упутити на рад од куће.

- На улазу у све службене просторије општинске управе које пружају услуге грађанима треба ограничити број особа које истовремено могу да уђу уз одржавање прописаног растојања између грађана - наводи се у наредби.

Минималан процес рада биће организован и у свим установама и предузећима, осим Дома здравља.

Дома здравља Соколац ће од 18. марта реорганизвати свој рад по усаглашеним препорукама и закључцима са ресорним министарством у Влади Српске.

Сви грађани који долазе из иностранства на подручје општине Соколац, како се наводи у наредби, дужни су се евидентирати у соколачком Дому здравља "Др
Љубомир Ћеранић".

Послодавцима се препоручује да радницима дају упутства о раду од куће, да омогуће
кориштење годишњег одмора радницима, као и кориштење одсуства у складу са законом и најновијом уредбом Владе Републике Српске.

Одјељење за инспекцијске послове Града Источно Сарајево и Одсјек комуналне полиције општине Соколац треба да у спровођењу ове наредбе обезбиједе поштовање свих прописаних мјера.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    17h 31m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 4m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    19h 38m
    2
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    36m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    20h 44m
    0