Одата почаст за 14 погинулих бораца са Прибња

28.06.2021. 15:27
0
ИЗВОР: Катера

Служењем парастоса и полагањем вијенаца на спомен-обиљежје у насељу Блатине – Прибањ данас је одата почаст за 14 погинулих бораца Војске Републике Српске са овог краја паљанске општине.

Вијенце су на споменик погинулим борцима на Блатинама, изнад Прибња, положили  чланови породица погинулих бораца, представници општине Пале, града Источно Сарајево, МУП-а Републике Српске и Борачке организације општине Пале.

Годишњица страдања прибањских војника у саставу Војске Републике Српске обиљежава се сваке године, 28. јуна, на Видовдан, који симболизује српску част, јунаштво, српско херојство, почев од 1389. године и Косовског боја.

На овај начин, Борачка организација општине Пале чува сјећање на борце са Блатина и Прибња, као и све погинуле борце Војске Републике Српске, који су дали своје животе за одбрану Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Изложбом икона почеле "Мајске духовне свечаности" у Палама Изложбом икона почеле "Мајске духовне свечаности" у Палама
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    23h 33m
    1
  • Партизан мијења име!
    16h 15m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 48m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 22m
    2
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    19h 50m
    0