Одборница СНСД-а у Новом Граду дошла на сједницу заражена короном

02.04.2021. 19:33
2
ИЗВОР: Srpskainfo.com

Одборница СНСД у Скупшини општине Нови Град Мира Дрљача дошла је на сједницу 30. марта иако је била заражена вирусом корона.

Дрљача је за Српскаинфо испричала да је тест на корону радила 29. марта, да је сједница којој је присуствовала била 30. марта, а да је 31. марта добила резултат налаза из кога се види да је позитивна.

Мада би разумно понашање било да, док чекате резултат теста, будете у изолацији, Дрљача је свјесно поступила другачије. Оно што је још горе, она у томе не види ништа спорно, јер каже да у вријеме када је трајала сједница није имала доказ да је позитивна, нити рјешење о изолацији!

– Када су ми рекли да сам позитивна, то подразумијева да добијеш рјешење да си у изолацији. Тако да, наравно, то није тачно – каже Дрљача.

Ту није крај контрадикторностима у овом случају, јер смо од ње добили збуњујуће одговоре о симптомима које изазива корона.

– Када сте посумњали, када сте осјетили симптоме?

– Још прошле недјеље.

– Чекајте, ви сте са симптомима ишли на сједницу, па касније добили потврду да сте позитивни?

– Не. Нисам ја имала никаквих симптома, немам их ни сада.

– Па, сада сте рекли да сте добили симптоме.

– Не. Ја овако теби кажем, ја сам добила налаз да сам позитивна, али немам никаквих симптома. Сада сам у изолацији.

Одборница Мира Дрљача по образовању је дипломирани економиста.

Одборник ПДП у СО Нови Град Миланко Михајилица каже да су из Дома здравља и Комуналне полиције имали информације да је одборница Дрљача заражена короном. На наше питање да ли су јој то рекли када је дошла на сједницу и каква је била реакција, Михајилица каже да је та информација на друштвеним мрежама објављена вече прије сједнице, али да није било никаквих реакција владајућих.

Он тврди да је Дрљача као 14. одборник била кључна да би СНСД с партнерима имао скупштинску већину и на основу тога сматра да су инсистирали да се Мира Дрљача појави на сједници.

– Непримјерено је на такав начин обезбјеђивати скупштинску већину, тако што ћете угрожавати своје и здравље других људи. Али, ми у Новом Граду се више ничему не чудимо; овим градом СНСД управља већ 15 година и разара његово ткиво и душу. Странке су на незаконит начин изабрале скупштинско руководство. Пуна три мјесеца држе грађане Новог Града као једну врсту политичких талаца због властитих политичких интереса. Према мишљењу Министарства управе и локалне самоуправе, у два наврата, СО Нови Град није ни конституисана – каже Михајилица за Српскаинфо.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Koran 03.04.2021. 07:26
    Koji test?ha ha ha
  • Generic placeholder image
    Pale 02.04.2021. 20:25
    Eto ko prenosi koronu a ne narod po kaficima i restoranimai u teretanama itd itd itd. Ovo odma smjeniti al laganim korakom leticete svi AkoBogda
Повезане вијести
Пожар у основној школи код Новог Града Пожар у основној школи код Новог Града
Полиција пронашла два женска тијела, мушкарац преминуо касније Полиција пронашла два женска тијела, мушкарац преминуо касније
У Новом Граду обиљежавање 28 година од страдања Срба у погрому "Олуја" У Новом Граду обиљежавање 28 година од страдања Срба у погрому "Олуја"
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    17h 32m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 5m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    19h 39m
    2
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    37m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    20h 45m
    0