Одборници сутра о раду градоначелника и Градске управе

01.02.2021. 08:41
0
ИЗВОР: СРНА

Одборници Скупштине града Источно Сарајево сутра ће разматрати извјештај о раду градоначелника и Градске управе за протеклу годину.

На дневном реду је и извјештај о раду Одбора за жалбе за 2020. годину, као и извјештај о реализацији Стратегије развоја града Источно Сарајево од 2016. до 2020. године, саопштено је из Градске управе.

Одборници би требали разматрати и извјештај о функционисању јавног градског превоза и приједлог мјера за побољшање у којем су као проблеми означни велика површина подручја града, недовољно насељена мјеста у јединицама локалних самоуправа, удаљеност руралних мјеста од административних центара, као и лоша путна инфраструктура.

Најизраженији проблем је недовољан број путника, а посебно у вријеме епидемије вируса корона, додаје се у извјештају.

Скупштина града ће разматрати и информацију о превентивном дјеловању против злоупотребе дроге, опојних средстава на подручју града у којој се наводи да је у току 2020. године на подручју које покрива Полицисјка управа Источно Сарајево почињено 25 кривичних дјела омогућување и уживање дроге и против 25 лица надлежном тужилаштву достављени извјештаји о почињеном кривичном дјелу.

У информацији коју је Скупштини града доставила Полицијска управа Источно Сарајево наводи се да је у протеклој години заплијењено око 2,9 килограма марихуане, 27,98 грама хероина, 596,99 грама амфетамина, 5,4 грама кокаина и 112 стабљика индијске конопље.

У информацији се наводи да је потребно да се појачају превентивне мјере и активности путем едукације становништва и да се утиче на промјену свијести о производњи, промету и злоупотреби дрога.

Скупштина града требала би донијети одлуку о изради мастер плана туристичког развоја планине Романије, као и низ одлука о преносу права власништва на некретнину и опрему.

Сједница је заказана за 10.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Градоначелник Источног Сарајева покренуо иницијативу измјене Закона о буџетском систему Републике Српске Градоначелник Источног Сарајева покренуо иницијативу измјене Закона о буџетском систему Ре...
Прихваћен споразум о изградњи градске куће у Палама Прихваћен споразум о изградњи градске куће у Палама
Усвојен извјештај о раду градоначелника и Градске управе Усвојен извјештај о раду градоначелника и Градске управе
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    22h 57m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    17h 42m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    14h 41m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    15h 53m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    14h 47m
    0