Одгођено рочиште за злочине у Добровољачкој

14.03.2023. 17:34
0
ИЗВОР: srna.rs

Суђење Ејупу Ганићу и још деветорици оптужених за злочине над припадницима ЈНА и цивилима у Добровољачкој улици у Сарајеву 3. маја 1992. године, које је било заказано за сутра у Суду БиХ, одгођено је из непознатих разлога, рекла је Срни Ганићев адвокат Лејла Човић.

- Само су нас обавијестили да је рочиште одгођено, али нам нису рекли разлоге - навела је Човићева.

За напад на колону, убиства, рањавање и злостављање припадника ЈНА и цивила оптужени су Ејуп Ганић, Заим Бацковић, Хасан Ефендић, Хамид Бахто, Фикрет Муслимовић, Јусуф Пушина, Бакир Алиспахић, Енес Бездроб, Исмет Дахић и Махир Жишко, који су обављали високе политичке, војне и полицијске дужности.

На рочишту одржаном 22. фебруара свједок Тужилаштва БиХ рекао је да су га након заробљавања из колоне у Добровољачкој улици у Сарајеву у просторијама ФИС-а тукли ногама и пушком у више наврата и да посљедице тог премлаћивања трпи и данас.

Свједок, коме је Судско вијеће одобрило да му се у јавности не открива идентитет, рекао је и да је од стреса за кратко вријеме осиједио, да и данас често не може да спава и да му враћају трауматичне слике које је преживио.

Коментари 0
Повезане вијести
Прошле 32 године од мучког убиства војника ЈНА у Добровољачкој улици Прошле 32 године од мучког убиства војника ЈНА у Добровољачкој улици
„Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовоља...
У паклу Скендерије У паклу Скендерије
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 22m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 27m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 55m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 29m
    3
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 35m
    0