Одговорност према заједници – темељ пословања компаније м:тел

20.12.2023. 15:34
0
ИЗВОР: katera.news

Компанија м:тел и ову годину завршава као једна од друштвено најодговорнијих компанија, како у БиХ, тако и у регији. Томе свједоче и рекордна улагања у заједницу којима је подржала талентоване чланове друштва, унаприједила образовне процесе, инвестирала у развој телекомуникационе мреже и цјелокупне земље, али и помогла онима којима помоћ највише треба, угроженим члановима друштва.

М :тел је компанија која у друштвено одговорном смислу, али и аспекту пословне етике, има репутацију компаније која највише враћа заједници, што кроз порезе, дивиденде, тако и кроз различите облике давања у смислу донација и спонзорстава.

Чињеница је да је од 2007. године ова компанија у буџет Републике Српске, само на име пореза, уплатила скоро 1,5 милијарди конвертибилних марака. Својим акционарима, исплатила је дивиденде у износу од скоро 1,3 милијарде конвертибилних марака. 

У истом периоду, за културу и спорт м:тел је издвојио више од 31 милион конвертибилних марака, а путем донација за различите потребе – од хуманих акција, образовним и културним установама, манифестацијама, појединцима и удружењима грађана, даровао је 5,6 милиона конвертибилних марака.

Како би грађанима обезбиједио све модерне телекомуникационе услуге, м:тел је инвестирао 1,9 милијарди конвертибилних марака у развој мреже и услуга.

Из компаније м:тел наглашавају да је инвестирање у развој услов да Република Српска, односно БиХ, када је ријеч о телекомуникацијама, буде равноправан дио модерног и технолошки напредног свијета.

- Стратегија пословања компаније м:тел је да се остварена добит враћа људима и да главни разлог свакога ко изабере м:тел треба да буде осећање да ће свака марка бити двоструко враћена друштву - закључила је генерална директорка компаније м:тел Јелена Триван.

Коментари 0
Повезане вијести
Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције
"Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел "Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    14h 12m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 8m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    13h 12m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    10h 5m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    12h 2m
    0