Одржан концерт полицијског оркестра у Источном Новом Сарајеву

24.08.2022. 21:21
0
ИЗВОР: srna.rs

Полицијски оркестар Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске одржао је вечерас концерт у Источном Новом Сарајеву, а публика је имала прилику да чује војне и полицијске маршеве, родољубиве и познате нумере са ових простора, те свјетске и домаће хитове рок и поп музике.

Концерт је одржан у оквиру културно-забавне манифестације "Љето у Источном Новом Сарајеву".

Начелник Полицијског оркестра Јелена Атлагић рекла је новинарима да је ово четврти наступ пред публиком у Источном Сарајеву, те да се увијек потруде да буде нешто другачије, ново и да је увијек разноврстан репертоар.

Она је подсјетила да су ове године у оквиру обиљежавања 30 година МУП-а и Полиције Републике Српске свирали на тактичко-техничком збору на Тргу "Србија" у Источном Новом Сарајеву.

- Раније смо управо овдје имали два самостална вечерња концерта. Сваки пут ми се играмо са жанровима, од филмске музике, домаће, забавне, различитих аутора свјетски признатих и у томе уживамо и ми и публика - истакла је Атлагићева.

Она је додала да имају диригента и 20 музичара, те да је тај број увијек исти.

Александар Јовановић, концерт мајстор и кларинетиста оркестра, истакао је да су уживали у Источном Новом Сарајеву, напомињући да сваки пут буде неко ново искуство и да реакције публике буду одличне.

- Чини ми се да смо се за вечерас потрудили да програм буде најзабавнији, те да осим стандардних композиција које свирамо - маршеви, родољубиве, убацимо и више забавних страних или домаћих и то увијек добро пролази код публике - истакао је Јовановић.

Полицијски оркестар МУП-а Републике Српске у репертоару има корачнице, родољубиве композиције, староградске и народне, филмску и забавну музику, а публици се сваки пут представи са много безвременских хитова различитих жанрова које пажљиво одаберу за сваки од наступа.

Овај оркестар МУП-а Републике Српске основан је крајем 2017. године, а први наступ је имао поводом Дана Републике 2018. године.

До сада је одржао бројне концерте широм Републике Српске поводом значајнијих датума из богате историје српског народа, а учествује и у церемонијалним дешавањима.

Оркестар је гостовао на Светосавском балу у Бечу и Фестивалу дувачких оркестара у Димитровграду, а на територији Српске публици се представио концертима од Требиња до Козарске Дубице.

Концерт је одржан у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Манифестација "Љето у Источном Новом Сарајеву 2022", у оквиру које је уприличен богат културно-забавни, музички и спортски програм за све генерације, отворена је 3. августа и трајаће до 27. августа.

Коментари 0
Повезане вијести
У суботу хуманитарни концерт сјећања на упокојене чланове СПД „Слога“ У суботу хуманитарни концерт сјећања на упокојене чланове СПД „Слога“
МУП објавио слике тунела испод насеља гдје је нестала малена Данка МУП објавио слике тунела испод насеља гдје је нестала малена Данка
Средња музичка школа организује концерт у понедјељак Средња музичка школа организује концерт у понедјељак
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    17h 45m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    18h 56m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    20h 22m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    20h 27m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    19h 55m
    0