Увођење репресивних мјера према неодговорним власницима кућних љубимаца

07.03.2024. 10:17
7
ИЗВОР: katera.news

Јавна расправа о Нацрту одлука о начину држања и извођења кућних љубимаца на подручју општине Источна Илиџа одржана је 1. марта, а Одјељење за стамбено комуналне послове ове општине је уважило све основане приједлоге и сугестије присутних грађана.

Како су саопштили из општине Источна Илиџа, на јавној расправи примијећено је велико интересовање како власника кућних љубимаца, тако и грађана који немају кућне љубимце који су били заинтересовани за што боље рјешење и уређење наведене проблематике.

- Након усвајања одлуке на Скупштини општине комунална полиција ће у складу са својим надлежностима и овом одлуком проводити репресивне мјере према неодговорним власницима кућних љубимаца. Присутни су инсистирали на спровођењу ове одлуке како би се превентивним радом, а касније и репресивним мјерама кажњавали несавјесни и неодговорни власници кућних љубимаца – саопштено је из ове општине.

Наведена одлука ће између осталог обухватати начин и услове држања кућних љубимаца у стамбеним зградама и другим објектима, те извођења кућних љубимаца на јавне површине, као и поступање са напуштеним, изгубљеним и нерегистрованим кућним љубимцима, али и новчане казне у висини од 200,00 КМ до 600,00 КМ за имаоца кућног љубимца који не поступа у складу са овом одлуком.

Коментари 7
  • Generic placeholder image
    re:SamoJa 09.03.2024. 02:18
    Смијем главу дати да имаш пашче у кучи/стану и дијете које тјераш да исто ословљава са "бато" и "сека". Пашче и дијете немају исте очеве. ;)
  • Generic placeholder image
    Srećko 08.03.2024. 22:50
    Komunalna policija ništa ne radi, čekaju da ih građani pozovu pa da izađu na teren. Evo i po drugim gradskim zonama krmetnjaci , kokošinjci i druge stvari. Nemam ništa protiv seljaka ali naviku donijeli i u grad pa na pola duluma zemlje hoće svašta da drže ne pitajući se da li to nekome u blizini smeta. Komunalna krenite već jednom raditi svoj posao, a ne da čekate da Vas građani sami pozovu na intervenciju.
  • Generic placeholder image
    Mirna 07.03.2024. 20:54
    Tako je kada ništa drugo nije regulisano, kada se u mnogim drugim stvarima ne može uvesti red, kada ostavlja auto gdje ko hoće i kako god hoće, ajde da sredimo ovo, kako da ne. Riješite vi bitnije stvari, da je ne moram da "jašem" preko haube nečijeg auta da uđem u stubište zgrade u kojoj živim.
  • Generic placeholder image
    SamoJa 07.03.2024. 14:19
    Reče gradjanin za psa da je dzukela. A vi Sunce ste iz nekog grada došli u Lukavicu? Ako i Sarajevo smatrate gradom prevarili ste se, obična je mahala čitav život. Stanovništvo Lukavice je većinski iz manjih opština Istočne Republike Srpske. Nebitno je odakle dolazite, kultura življenja je iz kuće, od roditelja a ne sa gradskih ulica ili seoskih livada. Što se pasa tiče, kazna novčana sve reguliše, kao i u cijelom svijetu.
  • Generic placeholder image
    Merc 07.03.2024. 12:52
    moj komentar je primjerenog sadržaja, zašto ga ne objavite
  • Generic placeholder image
    Merc 07.03.2024. 12:03
    volim cuke,,,,, ali bi zabranio držanje u stambenim zgradam je ne mogu ga podnesem da se moje unuče kreće sa kerom istim stubištem i liftom, da objašnjavam razlog nije potrebno svi normalni me razume
  • Generic placeholder image
    Sunce 07.03.2024. 10:37
    Gledam juce "gospodja" seta dzukelu u Hilandarskoj, obavi pas veliku nuzdu gospodja samo nastavi sa šetnjom... Valjda seljanka navikla u svojoj seledri odakle je dosla da po njivi za kravama i ovcama ne kupi nego ostaje kao djubrivo.... Sve bi ja to kaznjavao da mu ne oadne napamet da ga izvede da seta
Повезане вијести
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    16h 27m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    15h 22m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    10h 10m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    11h 16m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    19h 44m
    0