Одвијање саобраћаја без посебних ограничења

16.08.2020. 09:14
0
ИЗВОР: СРНА

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ вози се без посебних ограничења, али ће у току дана доћи до обуставе саобраћаја на магистралном путу Власеница-Хан Пијесак због брдске ауто-трке, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Обустава саобраћаја биће на снази од 10.30 до 14.00 часова, а алтернативни путни правци су Власеница-Кладањ-Сарајево и Власеница-Кладањ-Оловске Луке-Петровићи-Невачка-Хан Пијесак-Соколац.

За сутра је због минерских радова на локалитету каменолома Љубогошта планирана привремена обустава саобраћаја на магистралном путу Пале-Сарајево у периоду од 15.00 до 16.00 часова. Обустава ће максимално трајати 15 минута.

Измјена у одвијању саобраћаја за сутра је планирана и на магистралном путу Србац-Дервента гдје ће од 7.00 до 17.00 часова возила прилазити наизмјенично, једном траком.

Када је ријеч о већ актуелним радовима, измјене у саобраћају су и даље присутне на ауто-путу Градишка-Бањалука, на магистралним путним правцима Љубиње-Требиње, дионица Љубиње-скретање за Равно, Клашнице-Горња Вијака и Горња Вијака-Дервента гдје је у току санација мостова, кроз насеље Тишина код Шамца, Брчко-Бијељина због изградње кружног тока "Илићка", на подручју Бањалуке, Власенице, Приједор, Брода, Котор Вароша, путном правцу Дрињача-Милићи-Власеница и од Модриче према Добоју.

Када је ријеч о регионалним путним правцима, радови се изводе на дионицама Црна Ријека-Бјелајце, Тедин Хан-Криж на граници са ФБиХ, Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, у рејону Старог Угљевика, те у Прибоју, те Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ се саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен на магистралном путу Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила укупне масе веће од седам и по тона, изузетак су аутобусу, усмјеравају на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Обустава саобраћаја на снази је и у тунелу Винац на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, а возила на овој дионици саобраћају обилазницом око тунела.

Због радова на мосту у мјесту Рељево на магистралном путу Јошаница-Рајловац, као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Санација мостова у току је и на магистралним путевима Тарчин-Коњиц /код мјеста Зукићи/ и Олово-Семизовац /два моста преко Љубине/, као и на петљи Блатуша код Зенице, а на тим локацијама саобраћај се одвија успорено.

Возачима на дионици магистралног пута Јабланица-Мостар, послије моста Бегића и Беговића, скреће се пажња на учестале одроне земље и камења на коловоз.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања. 

Коментари 0
Повезане вијести
Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
За воланом без појаса и то уз телефон За воланом без појаса и то уз телефон
У Требињу за два дана санкционисано близу 50 пјешака због непрописног прелажења улице У Требињу за два дана санкционисано близу 50 пјешака због непрописног прелажења улице
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    15h 10m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 54m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    8h 39m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    5h 38m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    5h 44m
    0