ОО СДС Источна Илиџа: Саопштење за јавност

03.10.2020. 16:41
0
ИЗВОР: Катера

На адресу портала Катера стигло је саопштење за јавност Општинског одбора СДС-а Источне Илиџе које преносимо у цјелости:

Јуче је министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво у Влади Републике Српске, приликом посјете и састанка са колегама из Савеза независних социјалдемократа, изјавио како ове године Источна Илиџа "мијења дрес".

На страну сва банализација политичких процеса којој свједочимо и која се осликава чак и кроз фразе као што су "дрес" или "репрезентација Републике Српске у Сарајеву", господина Рајчевића ипак имамо обавезу да ословљавамо са "министар", јер је поменути састанак, као што смо се могли и увјерити, одржао радним даном и за вријеме радног времена.

На злоупотребу положаја и јавних ресурса у страначке сврхе смо већ навикли, али изненађује изјава једног министра у Влади Републике Српске да ће ове године Источна Илиџа постати "један од чланова породице успјешних општина у саставу Града Источно Сарајево", само дан након што је, иста та Влада, донијела Одлуку о степену развијености јединица локалне самоуправе у Републици Српској за 2021. годину, према којој наша локална заједница стоји раме уз раме са још 17 развијених општина у Републици Српској (!?) упркос маћехинском односу отуђене републичке власти према свима који не дијеле тај фамозни "дрес".

Изгледа да је министар Рајчевић овим шизофреним информацијама стао у ред оних који вјерују да хиљаду пута поновљена лаж постаје истина. У овом случају, то постаје и партијски програм наших политичких опонената у фамозним дресовима. Како другачије објаснити бесмислицу коју је јуче, истом приликом, изјавио кандидат "коалиције за промјену дреса" да наша заједница треба кренути путем који је, између осталог, зацртала општина Трново. Уз све уважавање добрих и поштених људи који живе у нашој сусједној општини, истине ради, морамо нагласити да општина Трново, на основу исте ове Одлуке Владе Републике Српске, спада у ред изразито неразвијених локалних заједница.

Министар Рајчевић би јавности Источног Сарајева, умјесто приче о дресовима, морао објаснити како то да бањалучки Универзитет у Требињу оснива студијски програм за Медитеранску пољопривреду и директно утиче на опстанак Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву. Такође, могао би грађанима "породице успјешних општина у саставу Града Источно Сарајево" објаснити и иницијативу за отварање одјељења Медицинског факултета у Фочи у оквиру клиничког центра чија је градња планирана у Требињу, док је здравствена установа којој гравитира читава сарајевско-романијска регија остала без статуса клиничког центра.

Наравно, било би сувише наивно очекивати одговоре на ова и слична питања, али закључке није сувише тешко извући - тамо гдје се људи дијеле према дресовима и репрезентативци позивају на окупљање, тамо и развијене локалне заједнице могу да се угледају на изразито неразвијене и тамо се може вријеђати интелигенција оних чији Универзитет се систематски уништава.

Општински одбор СДС Источна Илиџа

Коментари 0
Повезане вијести
Миличевић: Састанак је само тражење алибија јер излазите на изборе које је расписао ЦИК Миличевић: Састанак је само тражење алибија јер излазите на изборе које је расписао ЦИК
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    4h 4m
    4
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    4h 9m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    5h 1m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    17h 31m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    5h 15m
    0