Општина Источна Илиџа суфинансира специјализације доктора

30.08.2019. 11:14
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Начелник Источне Илиџе Маринко Божовић у име ове општине данас је потписао Споразум са ЈЗУ Дом здравља Источно Сарајево и ЈЗУ Болница “Србија” о додјели средстава за суфинансирање специјализације и стручног усавршавања доктора медицине.

Новчана средства у износу од 22.000 КМ за ову годину покриће трошкове за специјализацију седам доктора, а обезбијеђена из буџета општине Источна Илиџа и додијелиће се докторима који имају пребивалиште на територији општине Источна Илиџа и који су у сталном радном односу у ЈЗУ Дом здравља Источно Сарајево и ЈЗУ Болница “Србија”.

– Потреба становника општине Источна Илиџа за бољом здравственом заштитом и стручњацима из области медицине је била основни мотив и разлог што смо се одлучили за овај корак. Ми смо прва општина у саставу Града Источно Сарајево која ради овако нешто, надамо се да ће ово бити примјер и осталим локалним заједницама – рекао је начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић.

Директор Болнице “Србија” Небојша Шешлија се захвалио начелнику општине Источна Илиџа на бризи за здравствени сектор на подручју ове регије.

– Морам истаћи да је у Болницу “Србија” од почетка године примљено девет младих доктора којима је неопходна специјализација. Тако да је било која помоћ потребна, јер само квалитетан кадар може гарантовати квалитетну здравствену жаштиту нашем становништву – рекао је Шешлија, те додао да је тренутно у Болници “Србија” најпотребнија специјализација за општу хирургију, гинекологију и урологију.

Коментари 0
Повезане вијести
Центар за здраво старење “Актива” у Источној Илиџи прославио три године рада Центар за здраво старење “Актива” у Источној Илиџи прославио три године рада
Крађа у Источној Илиџи, отуђени ручни сатови и златни ланац Крађа у Источној Илиџи, отуђени ручни сатови и златни ланац
Ухапшена лица због крађе у Источној Илиџи Ухапшена лица због крађе у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    11h 58m
    0
  • Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца
    8h 30m
    0
  • У Српској поскупљује брашно
    13h 28m
    1
  • На конгресу стоматолога операција уживо и предавања стручњака
    9h 37m
    0
  • Откривена спомен-плоча поводом 30 година од оснивања ратне болнице
    2h 51m
    1