Осавремењавање зграде општине у Рогатици

03.07.2022. 13:37
0
ИЗВОР: 058.ba

Ко се још сјећа запуштене и оронуле зграде у којој је у Рогатици некад била смјештена управа среза рогатичког који је „покривао“ подручје садашње опшине Рогатица и дијелове општине Соколац, Пале,Хан Пијесак, Вишеград и Горажде, а касније, реорганизацијом државне управе, општинска администрација и ово што се са њом дешава ових дана, тешко може схватити да се ради о истој згради.

Са новом фасадом урађеном на стирополу дебљине 10 центиметара, којим је у иљу енергетске ефикасности стављена на преко 1800 квадратних метара корисног простора и уређење стубова на улазу у зграду и дијелове предулазног простора приводи се крају пројекат адаптације и осавремењавања вањског и унутрашњег дијела ове зграде која је сада са новим рухом постала права палата лијепог изгледа са којом се Рогатичани могу дичити и похвалити.

Ту је нова вањска и унутрашња столарија којом је замијењена стара од прије 70-так годна. Замијењено је и 180 метара хоризонталних и 160 метра вертикалних олука уз обнову 176 квадратних метара стреха са наребралним лимом и потпуна замјена свих прозорских клупица, рекао је начелник општине Милорад Јагодић, који се одважио да приђе промјени стања у објекту у коме је смјештена општинска управа и обзиром на локацију и број оних који је свакодневно посјећују чини огледало мјеста и општине као цјелине.

Највећи дио радова на измјени слике зграде општине урадило је грађевинско предузеће ДОО „Пимус“ из Рогатице, чији директор Милад Обреновић, каже да су сви радови обављени послије проведених тендера.

- Били смо најјефтинији и ради тога нисмо имали озбиљнијих конкурената. Просто, свјесно смо ишли са нижим цијенама којим смо покривали плате радника, а неку већу зараду овдје нисмо тражили, али смо задовољни ако ни због чега другог, онда смо за релативно мале паре допринијели бољој слици ове зграде у којој су доношене, како неки кажу, и „историјске“ одлуке за ову локлну заједницу а тиме и Рогатице као општинског центра у коме живимо и радимо и који је за нас један и једини, увијек најљепши и најдражи – рекао је Обреновић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    18h 41m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    19h 52m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    21h 18m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    21h 23m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    20h 51m
    0