Осумњиченом за обљубу укинут притвор уз мјере забране

05.05.2022. 12:18
0
ИЗВОР: glassrpske.com

П.Љ. из Градишке који је ухапшен и притворен због сумње да је обљубио штићеницу Дома "Рада Врањешевић" М. Р. (13) пуштен је на слободу уз мјере забране, сазнаје "Глас Српске".

Ово је одлучио Основни суд у Бањалуци који је одбио приједлог Окружног тужилаштва за продужење притвора осумњиченом.

Умјесто притвора П.Љ. одређене су мјере забране посјећивања подручја града Бањалуке и забрана састајања са оштећеном М. Р.

- Мјере ће трајати док за тим буде потребе, а најдуже до упућивања на издржавање казне затвора, ако буде изречена. Спровођење мјера контролисаће  полицијски органи Полицијских управа Бањалука и Градишка који су дужни да извјештај достављају Суду и обавијесте га, ако осумњичени прекрши мјере - стоји у одлуци Основног суда Бањалука.

Бранилац осумњиченог П.Љ, адвокат Марко Микеш потврдио је да је суд одбио приједлог тужилаштва да се његовом брањенику продужи притвор.

- Одлуку суда не могу да коментаришем - рекао је Микеш.

П.Љ. је кривично дјело починио почетком фебруара када је дошао у Бањалуку и нашао се са дјевојчицом. Њих двоје су отишли у близини Зеленог моста, гдје су имали сексуални однос, иако она има само 13 година.

Овај случај обљубе штићенице Дјечијег дома "Рада Врањешевић" пријављен је полицији из те установе, а у истрагу је био укључен и Центар за социјални рад.

Ово је само један у низу скандала који у последње вријеме потресају  Дом "Рада Врањешевић". Почетком године због обљубе штићена ухапшена су и притворена два радника Дома.

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за обљубу дјетета остаје иза браве Осумњичени за обљубу дјетета остаје иза браве
За обљубу малољетне ћерке седам година затвора За обљубу малољетне ћерке седам година затвора
Портиру Дома "Рада Врањешевић" 14 година затвора због обљубе штићенице Портиру Дома "Рада Врањешевић" 14 година затвора због обљубе штићенице
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    10h 57m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    19h 49m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    13h 40m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    17h 25m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    8h 32m
    4