Освета Русије и Сирије - више од 300 убијених терориста

25.08.2020. 19:18
0
ИЗВОР: B92

Авијација Русије и Сирије, уз подршку артиљерије и специјалних снага, од 18. до 24. августа ликвидирала је у области Сиријске пустиње 327 милитаната.

Како пише "Спутњик", у питању су милитанти који су умијешани у убиство руског војног савјетника, страдалог 18. августа, саопштио је представник руских снага у Сирији.

- У периоду од 18. до 24. августа, уз непосредно учешће руских војних савјетника, владине снаге Сирије припремиле су и спровеле операцију великих размјера у циљу ликвидирања милитаната. Нападима авијације Ваздушно-космичких снага Русије и Ваздухопловних снага Сирије, артиљеријском паљбом и акцијама специјалних извиђачких група у области 'бијеле пустиње' ликвидирано је 327 милитаната, уништена су 134 склоништа, 17 извиђачница, седам складишта материјала и пет подземних складишта муниције и оружја - саопштио је руски војник.

Он је додао да је 18. августа ове године од експлозије импровизоване експлозивне направе коју су поставили терористи из те формације погинуо руски старији војни савјетник, генерал-мајор Вјачеслав Гладких.

Милитанти под покровитељством америчке војске

Према ријечима руског војника, у области Сиријске пустиње у центру земље посљедњег мјесеца примјећен је раст активности банди и бивших припадника ДАЕШ-а. Како је рекао, већина милитаната се појавила у тој област након такозване амнестије, коју је спровела "аутономна администрација сјевероистока Сирије".

Банде ДАЕШ-а попуњавају се у Сиријској пустињи милитантима који су припремљени на територијама области Ел Танф и сјеверним областима Сирије – зонама које су окупирале САД.

- Саботирајући саобраћајне комуникације и објекте нафтне и гасне индустрије у Сирији, нападајући патроле и положаје сиријске армије, милитанти дестабилизују ситуацију у региону -  рекао је представник руских снага.

Он је такође истакао да милитанти својим поступцима урушавају процес социјално-економског обнављања Сирије и успостављања односа локалних арапских племена са Дамаском.

- Таква ситуација је првенствено од користи Америци и омогућава им да оправдају своје присуство на истоку Сирије. Како би се супротставили терористима, владине снаге Сирије и Ваздушно-космичке снаге Русије усредсредиле су своје напоре на откривање маскираних објеката милитаната у 'бијелој пустињи' - истакао је руски војник.

Како је рекао, чишћење "бијеле пустиње" од преосталих терориста трајаће док се не ликвидирају све оружане групе које су под контролом САД, а које дјелују на том подручју.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 54m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    8h 52m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    17h 18m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    15h 33m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    17h 12m
    0