Отац и кћерка међу првима у Српској обољели од короне, излијечени

04.04.2020. 09:53
0
ИЗВОР: Srpska.info

Отац и његова малољетна кћерка из Челинца, који су били међу првим позитивним случајевима вируса корона у Републици Српској, излијечени су и потпуно су се опоравили од заразе која је погодила цијели свијет.

У исповијести за Новости, Челинчанин прича да је био у тзв. нултом бањалучком кластеру, да је заражен у Италији, а да је сада тај кластер угашен без посљедица. Први негативан налаз кћерка и он добили су 17. марта, када су пуштени у кућну изолацију, а другу потврду негативности добили су јуче.

– То из мог угла није било страшно и очигледно да здрави и млађи људи то лакше поднесу. Али важно је да се придржавате препорука љекара и да се сви који осјете симптоме или који су били у контакту са зараженим јаве надлежнима. Тестирао сам се након што ми је пријатељ јавио да је позитиван. Да ме није назвао, вјероватно бих све преходао – прича Челинчанин.

Није, каже имао тегоба.

– Један дан сам имао благо повишену температуру. Нисам кашљао, кијао, нити имао осјећај гушења. Највише ме је погодило када ми је јављено да је и кћерка заражена. Никога другог нисмо заразили, и то ми је најдраже – каже.

“Хвала пријатељима и љекарима”

Посебну захвалност Челинчанин, како каже, дугује родбини, пријатељима и комшијама јер су се побринули за то да његовој породици ништа не фали. Захвалан је и љекарима УКЦ РС.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Отац даје ћерки бубрег, мајка сину: Све је спремно за оперативни захват Отац даје ћерки бубрег, мајка сину: Све је спремно за оперативни захват
Мајка десет година држала кћерку у ропству Мајка десет година држала кћерку у ропству
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    15h 19m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    14h 14m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    9h 2m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    10h 8m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    18h 36m
    0