Отац Милоша Остојића, три године након убиства, одлучио више да не ћути

27.01.2022. 08:16
0
ИЗВОР: ba.n1info.com

Три године од убиства Милоша Остојића у Источном Сарајеву, у ексклузивном интервјуу за N1, по први пут говори Милошев отац Драган Остојић. Овај привредник појашњава да је ћутао јер је имао обећања да ће институције пронаћи убице његовог сина. Сада има половичну информацију, да су за неким особама расписане потјернице. Но, кога траже и шта је мотив убиства породица Остојић ни данас не зна. Саговорник N1 отворено говори и о теоријама које су пратиле овај случај.

N1: Три године након убиства, нико није процесуиран, но шта Ви знате сада о убиству, а шта сте знали 1. јануара 2019. године?

Остојић: Чини ми се да смо више знали тада него данас. Данас не знамо ништа, апсолутно ништа.

N1: Имате ли индиције за ким је могла бити расписана потјерница?

Остојић: Не. Првобитно је претмет преузело Тужилаштво за организовани криминал у Бањалуци, то Тужилаштво је за ове три године мене једном позвало. Позвали су ме само једном да ми дају Милошеве ствари.

N1: Јесу ли Вам ишта тада рекли?

Остојић: Не, узели су ми некакву изјаву, као да је моје дијете криво. Почетак истраге се сводио на то да докажу да је моје дијете нешто погријешило. И када су сви схватили да је 100% чист, да, како рекоше неки полицајци није имао ни саобраћајни прекршај, онда је то једноставно све стало.

Данима је то стајало. Девет, десет мјесеци након тога сам покушао, и по неким препорукама дошао сам до господина Савковића, који је био шеф неког одјела у Бањалуци. Човјек ми је у лице рекао: “Ја се извињавам, ми нисмо радили нешто на том случају. Имали смо приоритет Крунића.” (Славиша Крунић, убијен у Бањалуци у априлу 2019. године)

Слика

Извор: N1

Послије тога се нико није јављао док тај Савковић није рекао да је инспектор који ради на том случају пребачен на друго мјесто, а ту ће да пошаље нове инспекторе који ће можда нешто боље да виде. Послао је два инспектора који се помињу у случају Давида Драгичевића. Послије извјесног времена сам из медија чуо да је предмет пребачен на Тужилаштво БиХ. О томе ме нико није обавијестио.

N1: И све сте информације црпили из медија?

Остојић: Видио сам да се кроз медије провукло да је Дарко Елез ухапшен због Милоша Остојића и Синише, мог пријатеља Тигра. (Синиша Миличевић убијен у јуну 2018. године у Источном Сарајеву.) Послије његовог хапшења, да ли је ико икада више поменуо Милоша и Тигра?

N1: Преко особа које познајете, ступили сте у контакт са њим. Шта су Вам пренијели?

Остојић: Да нема везе ни са једним убиством. То ми је рекао и Елезов адвокат, ја ти гарантујем да није. Ја нити могу кога да оптужим, нити могу да кажем да неко није.

N1: Ни убиство Синише Миличевића, ни Вашег сина није расвјетљено. Можете ли их довести у везу?

Остојић: Ми смо били пријатељи. Али ја уопште не могу да повежем убиство мог сина са било чиме или било ким. Од кад се родио био је са мном, радио, живио, знам сваки његов покрет. Знам да се нисмо никоме замјерили. Провлачиле су се у старту приче о неком рекету. Нама никада нико ни на који начин није затражио нити једну марку. Људи су причали о цифрама. Нико нас није назвао и затражио. Да је мом сину неко тражио он би то сигурно мени рекао.

N1: Постојала је и теза да је Ваш син замјењен са Вашим зетом?

Остојић: То ми дјелује тотално немогуће. Сви знају. Возило које је пратило мог Милоша пратило га је читав дан, скинуто је са десет камера најмање. Имају снимци да њега прате, директно њега. Како може бити замјена, ако га неко прати читав дан? И то прати га возило које је украдено у Тузли у септембру. На њему су чак оригиналне регистрације. И такво ауто вожено, пратило.

N1: Зашто сте толико дуго ћутали?

Остојић: Вјеровао сам у Тужилаштво да ће нешто урадити. Да не бих њима пореметио, нисам се никада хтио јавити. Вјеровао сам да ће полиција и Тужилаштво урадити свој посао. Имао сам обећања од министра Лукача, од директора Кострешевића, имао сам послије обећање од тужиоца Чампаре, сви су ми обећавали и сви кажу, истрага је у току, расписано је, не сикирајте, сви знамо какво је било ваше дијете. Зато никада нисам хтио да се јавим да пореметим.

Видео разговара са Драганом Остојићем погледајте на програму N1 данас од 12 часова у емисији NEWSROOM.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    19h 4m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    16h 39m
    6
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    2h 38m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    21h 47m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    1h 5m
    0