Откривен још један случај мајмунских богиња у Србији

14.07.2022. 10:36
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Према најновијим подацима Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут", у Србији је регистрован још један случај заразе мајмунским богињама, шести укупно.

Ријеч је о особи са подручја Београда, а зараза је, истичу, "увезена".

- У Србији је до сада регистровано шест импортованих потврђених случајева мајмунских богиња (четири на територији Београда и два на територији Војводине). Сви имају типичну клиничку слику мајмунских богиња, са развојем оспе - стоји у одговору Института "Батут" за Телеграф.

Подаци су издати данас, 14. јула, а претходни извјештај објављен је 7. Тада је у земљи било петоро обољелих, од чега три на подручју Београда и два у Војводини.

- У Републици Србији, у периоду од 17. јуна до 7. јула 2022. године, регистровано је пет импортованих потврђених случајева оболијевања од мајмунских богиња, међу особама мушког пола. Случајеви су регистровани у Београдском округу (3) и у Војводини (2).

Према информацијама територијално надлежних института/завода за јавно здравље, који су вршили епидемиолошка истраживања, сви обољели имају лакшу типичну клиничку слику обољења са развојем оспе. Једна особа је у изолацији у болничким условима, а остале особе су у кућној изолацији - стоји на сајту те установе за период од 17. јуна до 7. јула.

 

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    21h 34m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 18m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    15h 3m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    12h 2m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    12h 8m
    0