Отворене нове просторије Црвеног крста у Источној Илиџи

25.06.2021. 14:16
0
ИЗВОР: СРНА

Начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић и генерални секретар Црвеног крста Републике Српске, Сњежана Ковач, данас су свечано отворили просторије општинске организације Црвеног крста, у којима је смјештена и опрема за рад оперативног центра, с циљем припрема за одговор на евентуалну ванредну ситуацију.

Божовић је истакао да је потребна опрема за рад центра смјештена у новоотвореној калцеларији, те додао да ће она бити искориштена на адекватан начин.

-Циљ нам је да имамо што више едукованих младих људи у организацији како бисмо могли да одговоримо у свим ситуацијама - рекао је Божовић новинарима након церемоније отварања просторија.

Према његовим ријечима, то ће пружити више могућности општинској организацији Црвеног крста и градској организацији Источно Сарајево, јер ће се моћи радити и онлајн едукације, те организовати и пратити презентације које се изводе на неким другим мјестима.

Божовић је истакао да је општина обезбиједила простор од неких 85 метара квадратних, као и опрему за његово опремање, док је републички Црвени крст донирао опрему за оперативни центар.

Он је напоменуо да се у Републици Српској налази 10 оперативних центара у случају неких природних катастрофа и ванредних ситуација у којима је потребно организовати рад Црвеног крста.

Ковачева је истакла да је општинска организација Црвеног крста дјеловала у доста тешким условима, те изразила наду да ће ова локација бити њихов трајни смјештај.

-Овај пројекат је реализован захваљујући општини Источна Илиџа која их је у континуитету подржавала у финансијском смислу, када је ријеч о програмским активностима, а сада су коначно стечени услови да се ријеши питање простора организације гдје могу да се окупљају волонтери и активисти, те спроводе активности Црвеног крста - истакла је Ковачева.

Она је навела да је ово напредак и у организационом смислу за цјелокупни Црвени крст Републике Српске, те изразила наду да ће то да буде подстицај и за друге начелнике општина да предузму овакав корак, јер постоји низ неријешених питања када је ријеч о смјештају и простору општинских организација.

-Ова организација је то заиста заслужила, јер има добре волонтере и програмске активности. Овдје ће бити настављено нешто што ће дати могућност да се окупи још више младих људи, волонтера различите старосне доби, а тренутно су нам потребни волонетери старије животне доби - истакла је Ковачева.

Генерални секретар Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа Ранко Скакавац истакао је да је ово свечани дан који су чекали 30 година.

-Сада смо у пуном капацитету да можемо своје програмске циљеве и задатке у потпуности извршавати. Били смо успјешни и до сада, без обзира на услове рада, али добијањем ових просторија надам се да ћемо бити још бољи - истакао је Скакавац.

Новоотворене просторије Црвеног крста Источна Илиџа се налазе у Улици Иве Андрића 17б, Добриња четири.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа
Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО) Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО)
Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи
Најчитаније
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    18h 49m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    18h 2m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    20h 10m
    3
  • Никола Голијанин освојио Отворено првенство у тенису
    22h 23m
    1
  • “Случајна” грешка пуни касе трговаца
    20h 34m
    0