Пацијент који се убио скоком кроз прозор био неизљечиво болестан

17.12.2019. 14:22
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Пацијент на Клиници за плућне болести Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске чији су иницијали П.С. (56) који је био хоспитализован због најтежег облика неизљечивог хроничног обољења плућа, убио се скочивши са прозора своје болесничке собе, саопштено је данас из УКЦ.

Самоубиство је почињено неколико минута прије 10 часова, наводи се у саопштењу.

За особље Клинике за плућне болести и руководство УКЦ овај трагичан догађај потпуно је неочекиван јер пацијент од 9. децембра, када је примљен на лијечење у ову установу, није показивао знакове психичке нестабилности, наведено је у саопштењу.

Одјељенска медицинска сестра неколико минута прије самог немилог догађаја обишла је пацијента, након чега се удаљила до радног пулта који се налази десетак метара од болесничке собе у којој је пацијент био хоспитализован.

Пацијент је у том моменту отворио прозор и скочио. Одмах након пада позван је тим Клинике за анестезију и интензивно лијечење који је констатовао смрт, а у 10.20 представници Министарства унутрашњих послова били су на лицу мјеста.

Службеници Полицијске управе Бањалука обавили су данас увиђај у бањалучкој улици гдје је смртно страдала особа П.С. након што је скочила кроз прозор са четвртог спрата Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске.

Надлежној полицијској станици Полицијске управе Бањалука радник УКЦ Српске пријавио је да је пацијент П.С. скочио кроз прозор, те да је на лицу мјеста преминуо, саопштено је из Полицијске управе Бањалука. Увиђају је присуствовао и дежурни мртвозорник. О овом случају обавијештено је и Окружно јавно тужилаштво Бањалука.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Полицијски службеник починио самоубиство Полицијски службеник починио самоубиство
Пензионисани полицајац убио сина и супругу па извршио самоубиство Пензионисани полицајац убио сина и супругу па извршио самоубиство
Самоубиство у Универзитетско-клиничком центру Српске Самоубиство у Универзитетско-клиничком центру Српске
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    13h 59m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    11h 28m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    10h 46m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    5h 42m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    1h 54m
    0