Пале: Почело финале турнира за јуниорке у одбојци

15.05.2021. 17:05
0
ИЗВОР: СРНА

 Финале турнира за јуниорке у одбојци на којем учествују четири екипе из Републике Српске почело је данас у Спортско-пословном центру "Пеки" на Палама.

Прву утакмицу су одиграли женски одбојкашки клубови Јахорина и Гацко, у 16.30 часова играју Јединство и Гацко, а у 19.00 часова снаге ће одмјерити Либеро и Јахорина.

Турнир је отвореним прогласио начелник општине Пале Бошко Југовић, који је изјавио да је штета што публика, због пандемије вируса корона, нема прилику да ужива у мајсторијама младих одбојкашица.

- Турнир није у пуном сјајну због тога, али у сваком случају, изузетне вјештине ових дјевојака само доказују да су Пале општина одбојке. Женски одбојкашки клуб Јахорина наставља традицију играња квалитетне одбојке, као и одличног рада са омладинским погоном-  навео је Југовић.

Женски одбојкашки клуб Јахорина је домаћин турнира, а њихов тренер Данило Тадић изјавио је Срни да је овај клуб одиграо прву утакмицу са екипом Гацка, којег поштују.

- Ми смо овдје како би пружили добре партије. Одиграћемо три утакмице и биће веома изазовно за све екипе. У сваку утакмицу ући ћемо са жељом да побиједимо, а не кријемо ни жељу да изборимо једно од два мјеста и да се пласирамо на финални турнир Првака БиХ- истакао је Тадић.

Према његовим ријечима, било би им велико задовољство да освоје турнир, а био би то и највећи усјпех у историји овог клуба.

- Пето мјесто у Премијер лиги БиХ и прво мјесто на Јуниорском првенству Српске био би непоновљив успјех. Оно што је сигурно је да будућност паљанске одбојке не долази у питање- нагласио је Тадић.

Тренер ЖОК Гацко Саша Слијепчевић рекао је да је на Палама организација увијек на врхунском нивоу, без обзира на ниво такмичења, а дворана "Пеки" једна од најбољих у Републици Српској и БиХ.

Слијепчевић је захвалио домаћину за гостопримство, те нагласио да њихову екипу чине мало млађе играчице.

- На овом турниру учествују дјевојчице 2002. годиште и млађе, а већи дио моје екипе чине играчице 2005. годиште и млађе. Немамо неке превелике амбиције, а за ову генерацију велики је успјех пласман међу четири најбоље екипе у Републици Српској-  истакао је Слијепчевић.

За сутра су заказани мечеви Либеро-Гацко од 10.00 часова, Јединство-Либеро од 12.30 часова и Јахорина-Јединство од 15.00 часова.

Покровитељ финалног јуниорског турнира је Одбојкашки савез Републике Српске, а турнир је уврштен у календар такмичења овог савеза.

Двије првопласиране екипе 22. и 23. маја учествоваће на такмичењу за јуниорског Првака БиХ, на којем ће се такмичити по двије екипе из Федерације БиХ /ФБиХ/ и Републике Српске.

 

Коментари 0
Најчитаније
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    22h 10m
    1
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    18h 5m
    6
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    2h 46m
    0
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    14h 35m
    0
  • Лов газда са Јадрана не престаје
    13h 44m
    1