Пале: Припремним програмом за школу обухваћена 84 предшколца

02.03.2020. 18:53
0
ИЗВОР: Srna

У вртићу "Бубамара" на Палама данас је почео тромјесечни програм припреме за полазак у школу за 84 предшколца која нису била укључена у васпитно-образовне програме предшколских установа.

Директор вртића "Бубамара" Вања Југовић рекла је да ће програм трајати до 29. маја, а дјеца ће бити распоређена у три групе.

-Обезбијеђен је адекватан кадар који има искуства у раду са предшколцима. Циљ програма је да дјеца науче како да се понашају у групи са својим вршњацима, социо-емоционални развој, развој говора, као и рад на развоју моторике- навела је Југовићева.

Она је додала да ће се са дјецом радити три часа дневно, и то од 16.30 до 19.30 часова, те да, због попуњености капацитета вртића, нажалост није било могуће организовати неки ранији термин.

Према њеним ријечима, прошле године овај програм похађало је 75 малишана, а ове године забиљежен је благи пораст броја предшколаца.

Трошкове реализације програма сносе Министарство просвјете и културе Републике Српске и општина Пале.

Коментари 0
Повезане вијести
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Изложбом икона почеле "Мајске духовне свечаности" у Палама Изложбом икона почеле "Мајске духовне свечаности" у Палама
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 6m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 39m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 13m
    3
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 11m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 19m
    0