Пале: Сутра сјећање на 14 бораца са подручја Блатине - Прибањ

27.06.2021. 11:23
0
ИЗВОР: СРНА

На мјесном спомен-обиљежју Блатине-Прибањ у општини Пале сутра ће бити служен парастос и положени вијенци у знак сјећања на 14 српских бораца погинулих у Одбрамбено-отаџбинском рату.

У оквиру обиљежавања Видовдана - крсне славе Војске Републике Српске биће служен парастос и положени вијенци, најављено је из општинске Борачке организације.

Предсједник Борачке организације Пале Михајло Парађина рекао је Срни да су борци из мјеста Прибањ дали значајан допринос одбрани Српске.

Парастос ће бити служен у 11.00 часова.

Крсна слава Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука је Видовдан, док се 12. мај прославља као Дан ВРС и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука.

Војска Републике Српске /ВРС/ сачувала је у рату територију Српске и заштитила народ борећи се истовремено против снага муслиманско-хрватске коалиције и НАТО-а, чија је авијација у неколико наврата вршила агресију на Републику Српску и линије фронта које су држали Срби.

ВРС је постојала је од 12. маја 1992. до 1. јануара 2006, након чега је ушла у састав Оружаних снага БиХ. Војно насљеђе и идентитет Војске Републике Српске његује Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук.

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    20h 0m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    18h 2m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    16h 55m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    17h 0m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    16h 3m
    1