"Панорама“ поново државна

26.06.2021. 13:44
0
ИЗВОР: capital.ba

Управљање хотелом „Панорама“ Пале требало би овог љета да преузме Влада Српске. Тако ће тај хотел „обрнути круг“, односно постати поново државни, иако је продат прије више од десет година у процесу приватизације, па затим купљен и дат Универзитету Источно Сарајево, који га сада враћа Влади.

Равијојла Ђуричић, Дарко Кртинић и Предраг Ждрале испред Универзитета Источно Сарајево и Зоран Савић, Ранко Ивановић и Небојша Кнежевић испред Службе за заједничке послове Владе Републике Српске од јуче су чланови Комисије за примопредају непокретности, односно рекреационог центра и хотела „Панорама“ у Палама.

Ријеч је о рекреационом центру од 6.200 квадрата који чини ресторан од 697 квадрата, павиљон I oд 350 квадрата, павиљон II од 351 квадрат и двориште од 4.802 метра квадратна.

Поред тога, ту је и хотел „Панорама“ са опремом и инвентаром, те 16.556 метара квадратних земљишта.

Задатак Комисије је да сачини записник и изврши примопредају непокретне и покретне имовине којом ће убудуће газдовати Служба за заједничке послове Владе Републике Српске.

Након што преузме имовину, Служба ће обезбиједити чување и информисати Владу о стању у којем се налази „Панорама“.

Како је хотел „обрнуо круг“?

„Панорама“ је била дио имовине некадашњег предузећа „ГИК Хидроградња” са Пала.

Већински пакет акција тог предузећа је 2008. године, у процесу приватизације, купио Слободан Станковић за два милиона марака, да би затим 2011. године продао хотел за 4,95 милиона КМ.

Он је тада тврдио да је све трансакције у вези са продајом хотела водила „Хидроградња”, а новац је трошен на исплату плата радницима и измирење других трошкова пословања.

Колико је та приватизација била успјешна најбоље говори то да је уговор накнадно поништен, а да је предузеће отишло у стечај.

Хотел је требао да буде претворен у студентски дом, али годинама већ пропада. Управни одбор Универзитета Источно Сарајево одлучио је раније да хотел и земљиште врати Влади јер нема новца да га адаптира и приведе намјени, о чему је КАПИТАЛ већ писао.

Коментари 0
Повезане вијести
Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО) Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    17h 25m
    5
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    59m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    20h 8m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    15h 0m
    6
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    23h 53m
    0