Патријарх Иринеј: Можемо се Богу молити и у свом дому

15.04.2020. 18:04
0
ИЗВОР: СРНА

Његова светост патријарх српски Иринеј позвао је православне вјернике да прихвате оно што кажу људи од струке и да се придржавају тих упутстава у условима епидемије вируса корона током Васкрса, истакавши да је могуће Богу се молити и у свом дому "у тој домаћој цркви".

Патријарх Иринеј је указао да ће ове године Васкрс бити прослављен у посебним условима.

- Можемо се ми Богу молити и у своме дому, у тој домаћој цркви. Јер боље је у дому своје мисли и своје жеље и своје срце упутити према цркви, него бити у цркви, а не знам о чему другом мислити. Ово је прво много боље. Према томе, да се Богу помолимо, да размишљамо о празнику и његовом значају, то можемо и у своме дому. Наравно, све ће ово проћи, па ћемо се молити Богу и у нашем дому и у црквама - изјавио је патријарх Иринеј за "Блиц".

Патријарх Иринеј указао је да је тешко направити ред кад дође велика маса свијета у цркве, иако, с обзиром на то да је народ прихватио позив да се уздржи од комуникација, можда и неће бити толика маса.

- И у већим црквама је потпуно могуће спровести то да се направи размак задовољавајући, а они који су многобројнији нек буду напољу, као што је то случај код Руса и неких других народа. Тако да се задовољи и једна и друга страна. Но, прихватамо ми став људи који су упућени у проблематику и у материју и поштоваћемо - рекао је патријарх Иринеј.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Васкрси васкрсле српске војске Васкрси васкрсле српске војске
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 47m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 52m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    23h 20m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 54m
    3
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    1h 59m
    0