Патријарх Порфирије отворио у Загребу стручни скуп за васпитаче

28.08.2021. 19:33
0
ИЗВОР: СРНА

Његова светост патријарх српски Порфирије отворио је у Загребу стручни скуп за васпитаче, учитеље, наставнике и стручне сараднике српске националне мањине у предшколским установама, основним и средњим школама.

Образовање је развијање оних потенцијала које носимо у себи, који нису искључиво прагматичне природе, већ се тичу свеукупне личности. Оно се тиче и унутрашњег света детета. Развијајте врлину код оних који су вам поверени”, рекао је патријарх.

Овај дводневни скуп патријарх је отворио јуче у Српској православној општој гимназији “Кантакузина Катарина Бранковић”, пожеливши свим учесницима васпитно-образовног процеса срећну и благословену школску годину, саопштено је из Српске православне цркве (СПЦ).

Патријарх је изразио наду у одсуство искушења која су ометала прошлу годину и окупљеним учесницима истакао значај образовног процеса за развијање врлина.

Тема стручног скупа, који се одржава у организацији Агенције за васпитање и образовање, је јавни наступ и вјештина комуникације међу учесницима васпитно-образовног система.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Патријарх Порфирије: Вера нам открива шта је исправан живот Патријарх Порфирије: Вера нам открива шта је исправан живот
Патријарх Порфирије: Кроз пост се у нама открива прави човек Патријарх Порфирије: Кроз пост се у нама открива прави човек
Све масовнија појава: И у Загребу ученик са листом ђака за одстрел Све масовнија појава: И у Загребу ученик са листом ђака за одстрел
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    22h 39m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    11h 52m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    11h 23m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    11h 46m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    7h 39m
    0