Патрушев: Русија не бомбардује украјинске градове, као што су САД и НАТО Југославију

28.03.2022. 19:54
0
ИЗВОР: rs.sputniknews.com

Русија не бомбардује украјинске градове као што су то радиле Сједињене Америчке Државе и НАТО у Југославији, Ираку и Авганистану, уништавајући стамбене четврти и становништво, изјавио је секретар Савјета безбједности Русије Николај Патрушев.

Како је нагласио, због тих сукоба, стотине хиљада људи је погинуло, а милиони су расељени.

- Сада када је амерички спољни дуг премашио 30 билиона долара, Америка је почела да гура човјечанство у глобалну катастрофу - истакао је Патрушев.

Руски званичник је додао да је формирање нових центара моћи и свјетског развоја изазвало незадовољство Сједињених Држава, које теже да на сваки начин сачувају своју хегемонију над свјетским темама.

- Као што знамо из историје, да би постигли конкретан циљ, Американци су увијек започињали ратове у другим регионима планете - додао је руски званичник.

Кад је у питању ситуација у Украјини, Патрушев сматра да је она посљедица политике Сједињених Америчких Држава и њеног притиска на независне државе.

- Ситуација у Украјини постала је само једна од трагичних посљедица непромишљене и крваве политике САД. Американци су циљано много година притискали независне државе у корист личних геополитичких и финансијских интереса и тежили да подрију свјетски поредак, који је формиран након Другог свјетског рата, као и систем Уједињених нација - изјавио је Патрушев.

Секретар Савета безбједности Русије нагласио је и да су САД подриле систем за међународну контролу наоружања, уништиле механизме споразума о противракетној одбрани, конвенционалним оружаним снагама у Европи, ракетама средњег и малог домета, о отвореном небу. Према његовим ријечима, сви ти поступци, угрозиће безбједност цијеле планете.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
Најчитаније
  • Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
    19h 53m
    3
  • Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
    23h 13m
    0
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 5m
    0
  • Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
    21h 31m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    17h 39m
    0