Пет особа ухапшено због искориштавања дјеце за порнографију

01.06.2021. 17:06
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас су у оквиру оперативне акције кодног назива “Систем 2021” ухапсили пет особа за која постоје основи сумње да су у претходном временском периоду починиле кривично дјело "искориштавање дјеце за порнографију".

У наведеној акцији ухапшени су П.П.М. из Бијељине, П.М. из Бањалуке, Д.Б. из Козарске Дубице, М.Б. из Градишке и Д.С. из Модриче.

– У оквиру ових активности, по наредбама надлежних судова, обављени су претреси на седам локација на подручју Републике Српске за које се утврдило да их користе особе које се доводе у везу са извршењем горе наведеног кривичног дјела и том приликом су пронађена и одузета средства извршења кривичног дјела и то рачунари, таблети, мобилни телефони, УСБ стикови, меморијске картице, СИМ картице, фотоапарати и остали уређаји за чување дигиталних података, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела – саопштено је из МУП.

Кривична дјела почињена на тај начин што су осумњичени у претходном временском периоду посјећивали интернет странице које су садржавале материјале са фотографијама дјечије порнографије, преузимали фотографије и видео снимке са поменутих страница, након чега су користећи друштвене мреже и апликације за комуникацију у више наврата дијелили односно примали поменути садржај.

– Такође, сумњиче се да су на удаљеним инфраструктурама креирали складишни простор за чување дигиталних података које су налазиле под њиховом контролом, након чега су на поменуте складишне просторе у више наврата складиштили садржаје дјечије порнографије – наводе из МУП.

У току је криминалистичка обрада ухапшених особа.

Коментари 0
Повезане вијести
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    11h 43m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    22h 1m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    22h 7m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    22h 5m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    10h 16m
    0