Петровић поручио: Поломићете зубе на Бијељини

08.02.2023. 21:48
4
ИЗВОР: rtvbn.com

Поводом данашње одлуке скупштинске већине о покретању процеса његовог опозива, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић се обратио јавности и истакао да је након прошлогодишње бруталне крађе на општим изборима, ЦИК предсједник, заједно са својом локалном свитом кренуо у поход на Бијељину, што данашња скупштинска одлука и потврђује.

- Одговорно и свјесно им поручујем да их у Бијељини чека политички крај. Када поломе зубе и када опозив не успије, узећу заставу Републике Српске, заставу града Бијељина и заставу Српске демократске странке, ићи ћу пјешке од Бијељине кроз Брчко, Шамац, Модричу, Добој и друге општине, заједно са народом и ићи ка Бањалуци, а тамо ћемо се видјети, ЦИК предсједниче - поручио је Петровић.

На Бијељини ћете, каже он, поломити зубе, јер је народ увијек одлучивао и никада није дао легитимитет криминалу, злоупотребама, пљачкама јавних предузећа, лажним дипломама и пресуђеним починитељима сексуалних деликата, а такви се налазе у Скупштини града.

- Доживјећете политички крах који ће вас увести у ваш политички крај заједно са бијељинском свитом. Скупштина се данашњом Одлуком дрзнула да прекраја слободну вољу народа која је 2020. године изречена јасно, када је народ мени као градоначелнику указао повјерење да водим Бијељину у наредне четири године. Људи који су се усудили на то, управо ће ту вољу народа осјетити 19. марта - навео је Петровић.

Он је позвао народ да у што већем броју изађе на референдум и још једном слободно искаже своју вољу, али је и као лицемјерно оцијенио то што покретачи процедуре опозива ни у једном тренутку нису саопштили јавности на који ће начин сносити одговорност када опозив не прође.

- Чиме они одговарају за формирање овог политичког циркуса? Нико није рекао да ли ће се, када опозив не прође, одрећи својих функција, а знамо да их имају по неколико. Исто тако, знамо да немају народну подршку, а једину шансу коју виде у опозиву је да поново покраду народну изборну вољу. Томе се свјесно одупиремо и јасно кажемо: поломићете зубе на Бијељини - поручио је Петровић.

Скупштинска већина у Бијељини, предвођена СНСД-ом, данас је донијела одлуку о опозиву градоначелника Бијељине, који ће се одржати 19. марта када ће Семберци на референдуму се изјаснити да ли су за или против смјене Љубише Петровића.

Коментари 4
 • Generic placeholder image
  Krle 09.02.2023. 09:45
  Tako je , od namjere neće odustati, ovi što ga skidaju nameračili se da troše budžet grada Bijeljina, kao da je to Alajbegova slama. Lik im pomrsio račune, ne odgovara im što nemogu da arče pare, talove i reket da uzimaju. Daj Bože da ovaj pošteni čovjek ostane na funkciji gradonačelnika, ali slabe su mu šanse. Javno mjenje u većini podložno je propagandi vladajući medija u Republici Srpskoj.
 • Generic placeholder image
  Petroviću... 09.02.2023. 09:20
  ...čim te je Borenović podržao i hvalio to znači da će te pomesti i smjeniti sa mjesta gradonačelnika. Uči se na Trivićkinom primjeru.
 • Generic placeholder image
  Leo za pelikan 09.02.2023. 09:03
  Slažem se sa tobom i obzirom na dosadašnju praksu to je postalo normalno..pokrasti bez obzira na koji način.. Medjutim,ostaje otvoreno pitanje o onima koji izađu i glasaju, a onda taj svoj sat vremena koji su odvojili nijemo prepuste da ima neko pogazi i uz to ih napravi budalama..Zaista je svaki dan sve više do nas,a najmanje do njih.."Maslinova kuglica " na vrhu ovog "kolaca",biće zakon o kleveti,koji opet stoka neće ni pokušati zaustaviti,a tim zakonom će biti udaren pečat na sve ostale radnje koje Bajazit ima u obavezi da završi ,vezano za gašenje RS...Tim zakonom će biti zabranjeno komentarisati i njegov javni pristanak na sve što i sada radi ,a na štetu naroda...Tuga...
 • Generic placeholder image
  pelikan 09.02.2023. 08:20
  namera je da te skinu sa vlasti tako da ce to i biti zivi bili pa videli
Повезане вијести
Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини
Ослобађање Бијељине 1992. године Ослобађање Бијељине 1992. године
Сјећање на пилота мајора Зорана Радосављевића Сјећање на пилота мајора Зорана Радосављевића
Најчитаније
 • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
  59m
  0
 • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
  13h 36m
  1
 • „Дом инвест“ гради дом за вас
  23h 10m
  1
 • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
  17h 24m
  0
 • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
  22h 28m
  1