Побједа која доноси велико самопоуздање ФК „Фамосу“

13.09.2022. 17:31
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Фамоса из Војковића савладали су на свом стадиону у 7. колу Прве лиге Републике Српске екипу Звијезде 09 са 1:0.

Једини гол на мечу постигао је Данел Блажић у 74. минути утакмице и тако донио још једну побједу Мотористима у највишем рангу фудбала у Републици Српској.

Тренер Фамоса, Владимир Дрињак, не крије задовољство због три бода, али и игре у дуелу против једног од претендената за прво мјесто и пласман у Премијер лигу.

- Одлична утакмица са наше стране. Енергетски смо били на изузетно високом нивоу, борбеност и мотивација су исто били изузетни и када смо ми такви у Војковићима се нико неће наиграти. Показали смо у овим утакмицама да можемо намучити свакога, па иако нас неки подцијењују и унапријед отписују доказујемо да против нас није лако. А, када смо овакви као што смо били против Звијезде 09 онда засигурно можемо рачунати и на три бода. Честитао бих свим својим играчима, одрадили су сјајан посао, испоштовали све оно што смо се договорили и ово је побједа која ће нам сигурно донијети самопоуздање - рекао је Владимир Дрињак за sportdc.net.

Похвалио је Дрињак и екипу Звијезде 09. Било је одређене дозе песимизма пред саму утакмицу међу Мотористима како против екипе из Етно села Станишић, али је на крају испало најбоље.

- Вјероватно и најбоља екипа у ових седам кола против које смо играли. Скуп одличних појединаца, са изузетно јаком клупом, гдје би гарантујем већина играча са клупе била у стартној постави свих осталих прволигаша. Имају и они своје проблеме, испољили су и доста нервозе, али то је већ њихова ствар, коју смо ми искористили на најбољи начин. Сигурно да су нам ово да кажем "гратис" бодови у борби за опстанак, јер не мислим да ће многе екипе из доњег дијела табеле успјети да их савладају – рекао је Дрињак.

Седам кола је иза Фамоса, а они на свом конту имају девет бодова. И даље циљ остаје један једини, опстанак.

- Да нам је неко понудио девет бодова из првих седам утакмица одмах након повратка у лигу, и са оваквим распоредом, па мислим да бисмо објеручке прихватили. А сада, остаје нам жал што нисмо искористили прилике које су нам се указале у неким утакмицама, прије свега против Жељезничар Спорт Тима у гостима. Заправо, једина утакмица у којој смо право подбацили је тај меч против Рудара код куће гдје нисмо били на свом нивоу и заслужено смо изгубили. У свим осталим утакмицама имали смо и своје шансе које нисмо искористили, противник своје јесте и то је то. Идемо даље, покушаћемо да донесемо бодове са наредних гостовања, то би нам била премија – рекао је он.

А, управо је сљедећа утакмица прилика за гостујуће бодове, Мотористи иду у Јању.

- Можда је више излизана фраза да неће бити лако, али заиста неће. Подриње је ту негдје квалитетом у нашем рангу и сигурно да је то једна прилика за надигравање. Подриње се диже полако, имају новог тренера Симића којег доста цијеним, водили смо доста друголигашких битака. Имају неколико озбиљних играча, нарочито према напријед, тако да је на нама да их пробамо зауставити и покушати доћи до првих гостујућих бодова у сезони – закључио је Дрињак.

Коментари 0
Повезане вијести
Војводић: Ово је година на коју треба да будемо поносни Војводић: Ово је година на коју треба да будемо поносни
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Кокот задовољан: Присутан умор, грешке се очекују у овом дијелу припрема Кокот задовољан: Присутан умор, грешке се очекују у овом дијелу припрема
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    11h 31m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    13h 50m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    14h 17m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    16h 57m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    9h 38m
    0