Побједници „Ап такмичења“ учествовали на ОФФФ фестивалу у Барселони

09.04.2024. 15:12
0
ИЗВОР: katera.news

Након што су изабране најбоље апликације на Регионалном апп такмичењу одржаном у Београду у марту мјесецу, три побједничка тима награђена су петодневним путовањем на велики европски догађај – ОФФФ фестивал у Барселони.

Тим из Средњошколског центра „Милутин Миланковић“ из Милића са својом апликацијом АРТоур био је један од три најбоља на такмичењу, те су имали прилику посјетити фестивал у Барселони који је одржан од 4. до 6. априла 2024. године.

О овој награди и утисцима које су понијели из Шпаније ученици Сергеј Калдесић и Владимир Ерић су нагласили да ће то незаборавно искуство имати велики утицај на њихове будуће одлуке и живот уопште.

- Овај доживљај ће се пресликавати даље у будућност, у нашем свакодневном животу, али и у професионалној сфери - наводе Сергеј и Владимир.

- Барселона је феноменалан град. Разнолик је и на сваком кораку се налази нешто ново, нешто другачије. Прелијепо је мјесто за боравак - кажу ови млади побједници м:тел апп такмичења.

Такође, својим вршњацима и млађим колегама поручују да се пријаве на м:тел апп такмичење јер, како кажу: Искуство са апп такмичења за даље презентовање и појаве у јавности много значи за младе. Наша порука вршњацима је да теже ка томе да граде свој живот. Остварите своје снове. Свако је другачији на свој начин, стога, свако треба да иде својим животним путем. Напредак и посвећеност, прво себи и свом животу, па онда и другима.

Ментор на овом пројекту Сергеју и Владимиру био је професор Жељко Николић, који је нагласио да је присуство конференцији било сјајно искуство за ученике.

- Били смо окружени инспиративним људима из свијета дизајна, технологије и креативности. Упознали смо се са најновијим трендовима, технологијама и идејама које су обликовале свјетску сцену дизајна и дигиталне умјетности. Предавања, радионице и изложбе на конференцији биле су изузетно инспиративне и образовне, пружајући нам увид у широк спектар тема и подручја - рекао је Жељко Николић.

Осим што су имали прилику да се друже са вршњацима из региона, из Србије и Црне Горе, те да присуствују тродневном фестивалу, награда је побједницима овогодишњег Регионалног апп такмичења омогућила и упознавање са шпанском културом и традицијом. Како су навели, са собом су понијели не само драгоцјена знања и контакте, већ и дубоко искуство које ће их надахњивати у даљем раду и стварању.

- Путовање у Барселону на ОФФФ конференцију дефинитивно је било једно од најзначајнијих и најинспиративнијих искустава у нашим животима - наглашавају побједници из Милића.

Компанија м:тел ће наставити да организује ово, али и сличне пројекте за младе људе, као што је чинила и до сада и по чему је препозната у јавности као друштвено одговорна компанија која даје прилику талентима да покажу своје знање и за то буду награђени.

Ментор Жељко Николић искористио је прилику да поручи свим младим људима који гаје интересовање за програмирање, да је учешће у апликационим такмичењима попут овог не само изазовно, већ и веома корисно искуство које може имати значајан утицај на њихову будућност.

- Као ментор, дубоко вјерујем у значај такмичења попут овог за ученике. Овакви конкурси имају неизмјерну вриједност и позитиван утицај на њихов развој и образовање, како на професионалном, тако и на личном нивоу - наводи Николић, истичући подршку коју су као тим добили од м:тел-а током цијелог процеса такмичења: „м:тел-ова посвећеност ученицима и подршка иновацијама у образовању су заиста инспиративни. Од обезбјеђивања ресурса, до организовања такмичења и награда за победнике, м:тел је био управо тај који је омогућио успјех овог такмичења“.

Сљедећи круг м:тел апп такмичења биће отворено у октобру ове године, те је то одлична прилика за све ученике средњих школа у Босни и Херцеговини да буду дио лијепе и позитивне приче, учења и дружења. Информације о овом такмичењу могу да се пронађу на сајту apptakmicenje.mtel.ba

Коментари 0
Повезане вијести
Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције
"Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел "Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    11h 3m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    9h 58m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    4h 46m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    14h 20m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    5h 52m
    0