Почела нова школска година у Републици Српској

01.09.2020. 08:46
0
ИЗВОР: СРНА

У Републици Српској данас је почела школска 2020/2021. година, а Влада Српске обезбиједиће бесконтактне топломјере за све основне и средње школе у Републици Српској.

Републички штаб за ванредне ситуације констатовао је да је све спремно за почетак нове школске године.

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је јуче, након сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације, да ће свака школа имати бесконтатни топломјер уколико се неко од ученика или наставника пријави да има одређене здравствене тегобе.

- На тај начин би се измјерила температура у школи и приступило координицији управе школе са домом здравља - појаснила је Тривићева.

Она је истакла да ће Министарство просвјете и културе у овој седмици у сарадњи са директорима школа пратити сам почетак наставе у случају да се мора радити корекција мјера.

Тривићева је навела да ће у школама које имају услове за то бити у функцији и продужени боравак дјеце, а максималан број дјеце у продуженом боравку и вртићима биће 20.

Према њеним ријечима, све школе су се спремиле за провођење свих мјера које је прописао Институт за јавно здравље Републике Српске због епидемије вируса корона, а ресорно министарство ће у свакодневној комуникацији са школама пратити одвијање ситуације.

Она је свим ученицима, родитељима и наставницима, ваннаставном особљу и управама школа пожељела успјешан почетак нове школске године.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 24 бебе Српска богатија за 24 бебе
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    13h 58m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    14h 42m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    18h 47m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    18h 51m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    4h 18m
    0