Почело обиљежавање 30 година од оснивања САО Романија на Сокоцу

22.11.2021. 17:53
0
ИЗВОР: Катера

Служењем парастоса, полагањем вијенаца на споменик на Малом Зејтинлику и Свечаном академијом у парохијском дому на Сокоцу је данас почело обиљежавање тридесете годишњице од оснивања Српске аутономне области (САО) Романија/Романија-Бирач.

САО Романија-Бирач заједно са осталим српским аутономним областима из Крајине, Посавине, Херцеговине, Мајевице и Семберије 1992. године ушла је у састав Српске Републике БиХ.

На Централни крст на Војничком спомен-гробљу "Мали Зејтинлик" и на Централно спомен- обиљежје погинулим српским борцима Сарајевско-романијске регије вијенце су положиле делегације Оснивачке скупштине САО Романија и Борачке организације Републике Српске.

Полагању вијенаца на "Малом Зејтинлику", на коме је сахрањено скоро 1.000 српских бораца погинулих у одбрани Сарајевско-романијске регије, присуствовали су и представници Лот тима ЕУФОР-а из Вишеграда.

Почетку обиљежавања 30 година САО Романија/Романија-Бирач, поред представника локалне власти, присуствовали су и начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић и замјеник начелника Мирослав Лучић.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Соколац Одржан Форум за безбједност општине Соколац
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    20h 49m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    20h 56m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    17h 38m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    12h 16m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    12h 48m
    0