"Поетски дани Даре Секулић" од 10. до 12. априла

16.02.2024. 15:24
0
ИЗВОР: srna.rs

Манифестација "Поетски дани Даре Секулић" биће одржани од 10. до 12. априла у Источном Сарајеву под мотом "Књиге су исто што и људи".

Од ове године биће успостављена књижевна награда за необјављену збирку пјесама на српском језику, писану ћириличним писмом.

Организатори манифестације Културни центар Источно Ново Сарајево, Матична библиотека Источно Сарајево и "Форум театар" расписали су конкурс за награду "Дара Секулић", а право учешћа имају пјесникиње старости до 30 година.

Заинтересовани треба до 15. марта да пошаљу један штампани примјерак збирке на ћириличном писму и један у електорнском формату /УСБ или ЦД/ са назнаком "За конкурс", на адресу адресу Културни центар Источно Ново Сарајево, Стефана Немање 6, 71123 Источно Ново Сарајево, саопштено је из "Форум театра".

Улесници конкурса радове могу послати под шифром чије је рјешење у посебној затвореној коверти.

Чланови овогодишњег жирија су професор Саша Кнежевић, пјесникиње Маријана Петронић из Источног Сарајева и Жељка Аврић из Сремске Митровице.

Награђена збирка биће штампана у издању Матичне библиотеке у тиражу од 300 примјерака. Побједничка збирка биће промовисана на "Поетским данима Даре Секулић".

У оквиру манифестације премијерно ће бити приказан и документарни филм "Чекајући крст" у режији Витомира Митрића, а биће одржан и округли сто о дјелу Даре Секулић уз учешће пјесника и универзитетских професора који ће резултирати зборником.

Покровитељи ове манифестације су град Источно Сарајево и општина Источно Ново Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    22h 31m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    23h 42m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    5h 22m
    0
  • Џију-џицу клубу „Јахорина“ 62 медаље у Бањалуци
    8h 21m
    3
  • Навршило се 106 година од смрти Гаврила Принципа
    10h 57m
    0