Појачана контрола цијена основних животних намирница у Источном Сарајеву

23.11.2022. 13:43
2
ИЗВОР: gradistocnosarajevo.net

Надлежни инспектори Одјељења за инспекцијске послове Градске управе Источно Сарајево, у сарадњи са Инспекторатом Републике Српске, вршиће наредних дана појачану контролу поштовања прописаних маржи приликом формирања цијена основних животних намирница, у продајним објектима у свих шест општина на подручју града Источно Сарајево.

Из Одјељења за инспекцијске послове Градске управе Источно Сарајево упозоравају власнике самосталних трговачких радњи и продајних објеката који се баве прометом мјешовите робе, претежно, прехрамбеним производима, да поштују уредбу о ограничавању марже, те да не врше неосновано повећање цијена основних животних намирница, јер ће у супротном бити санкционисани.

Уредбом о ограничавању марже предвиђене су новчане казне у износу од 10.000 КМ за правна лица, а 5.000 КМ за предузетнике који поступе супротно одредбама ове уредбе. Осим новчане казне, предвиђена је мјера одузимања противправно остварене имовинске користи.

Уредбом о ограничавању маржи у промету робе, маржа је ограничена искључиво за производе који спадају у основне животне намирнице (со, животињска маст, сунцокретово уље и биљна маст, маргарин, пастеризовано млијеко, јогурт, пшенично брашно, хљеб, шећер, храна за дојенчад и храна за бебе, лијекови).

У Одјељењу за инспекцијске послове Градске управе Источно Сарајево речено је да су у понедјељак, 21. новембра, вршили контролу поштовања прописаног радног времена током републичког празника – Дана потписивања Дејтонског мировног споразума и казнили три субјекта на подручју општине Соколац.

Због непоштовања прописаног радног времена, укупном казном у износу 2.300 КМ кажњена су  два привредна субјекта који се баве примарном прерадом дрвета и један малопродајни објекат.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Jo 23.11.2022. 23:06
    Samo napred neka je sto "bolje"
  • Generic placeholder image
    cijene 23.11.2022. 14:27
    Dajte cene napišite kolike su.
    Kakva je ovo propaganda, ako nešto država i vlasti rade, a rade to da samo sebi pune džepove.

    Hleb naš nasušn- cijena?
    Mleko- cijena?
    Ulje- cijena?
    So- cijena?
    Brašno- cijena?

    Trivić diže cenu brašana kako mu se prohtije, ovi naši šute jer im tako odgovara.



Повезане вијести
Премијера документарног филма "Прича поносног пука" Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    11h 27m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    14h 51m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    10h 20m
    0
  • Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
    13h 12m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    6h 49m
    0