Појачане активности полиције са акцентом на поштовање мјера током пандемије

01.02.2021. 11:45
0
ИЗВОР: Катера

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајевом, током ноћи 29/30.  јануар 2021. године, на подручју ове Управе извршили су 10 оперативно-тактичких мјера и радњи /рације и блокаде/ у циљу спречавања кривичних дјела и унапређења стања у области јавног реда и мира, са посебним акцентом на контролу поштовање закључака Републичког штаба за ванредне ситуације.

Извођењем ових мјера контролисано је шест угоститељских објеката и евединтирана су три кривична дјела „Непоступање по здравстевеним прописима за вријеме епидемије“, утврђено једно прекорачење радног времена и издато четири прекршајна налога из члана 24 и два из члана 25 Закона о јавном реду и миру Републике Српске.

Полицијски службеници Полицијске станице Источно Ново Сарајево и Јединице жандармерије Источно Сарајево извршили су „рацију“ у угоститељаском објекту у Карађорђевој улици у Источном Новом Сарајеву и том приликом у објекту затекли 128 лица.

Полицијски службеници Полицијске станице Рогатица извршили су „рацију“ у угоститељском објекту у улици Ковачи у Рогатици у ком су затечена 154 лица.

Полицијски службеници Полицијске станице Пале, Полицијске станице за безбједност сабраћаја Пале и Јединице жандармерије Пале извршили су „рацију“ у угоститељском објекту у улици Сердар Јанка Вукотића у Палама и затекли 76 лица.

О непоштовању мјера, односно о броју лица затеченим у угоститељским објектима обавијештен је тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево који је налижио достављање извјештаја о почињеним кривичним дјелима против власника наведених објеката.

Такође, током извођења оперативно-тактичких мјера и радњи извршен је преглед већег броја лица и возила, контролисан и санкционисан већи број возача са акцентом на контролу присуства алкохола у организму.

У циљу заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници ПУ Источно Сарајево ће и у наредном периоду наставити са провођењем мјера и радњи из своје надлежности.

Апелујемо на грађане да надлежним службама пријаве неодговорне појединце или групе, који својим понашањем могу да угрозе здравље људи.

Коментари 0
Повезане вијести
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    20h 31m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    20h 38m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    17h 20m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    11h 58m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    12h 30m
    0