Појачане инспекцијске контроле у Републици Српској због православне Нове године

13.01.2021. 20:44
0

Поводом обиљежавања Нове године по јулијанском календару, надлежни инспекцијски органи ће данас и сутра наставити са појачаним контролама провођења превентивних мјера у Републици Српској за сузбијања ширења вируса корона.

Као и у дане протеклих празника, рад инспектора организован је у смјенама, те долазак инспектора субјекти могу очекивати и након 22 часа, до када је тренутно прописано радно вријеме.

- Иако је дошло до позитивних помака и стабилизације епидемиолошке ситуације и даље морамо остати одговорни. У дане протеклих празника показали смо да као друштво разумијемо колико је значајна превенција и да на тај начин чувамо себе и своје породице, те у том духу позивамо грађане и привредне субјекте да наставе одговорно поступати - саопштено је Инспектората РС.

Такође, инспекцијски органи свакодневно врше надзор у пословним објектима на Јахорини, а због појачане фреквенције грађана у току скијашке сезоне.

На иницијативу Инспектората Републике Српске са почетком зимске сезоне на Јахорини, одржан је састанак представника свих релевантних институција, а са циљем усаглашавања дјеловања на провођењу мјера заштите од вируса корона.

- У току децембра извршено је 69 контрола на Јахорини, од чега је у два случаја утврђено да се у моменту вршења инспекцијске контроле привредни субјекти нису досљедно придржавали прописаних епидемиолошких мјера, због чега су им изречене казне у износу од 4.000 КМ. Инспекција ће и у наредним данима наставити са редовним контролама пословних субјеката на Јахорини - навели су из Инспектората.

 

Коментари 0
Повезане вијести
У Источном Сарајеву једна особа новозаражена вирусом корона
Пољопривредници не одустају од ранијих захтјева
Вишковић: Српска има обезбијеђен новац за вакцине
Најчитаније
 • Паљанин осумњичен због злоупотребе службеног положаја
  14h 43m
  0
 • Ухапшено лице због крађе у Палама
  21.01.2021
  0
 • Паљанин први допливао до Часног крста на Перућцу
  20.01.2021
  3
 • Лубура: Имам потврду да депонија у Крупачким стијенама нема еколошку дозволу
  21.01.2021
  1
 • Преминула Мира Фурлан
  22h 12m
  0