Појачане инспекцијске контроле у Републици Српској због православне Нове године

13.01.2021. 20:44
0
ИЗВОР: СРНА

Поводом обиљежавања Нове године по јулијанском календару, надлежни инспекцијски органи ће данас и сутра наставити са појачаним контролама провођења превентивних мјера у Републици Српској за сузбијања ширења вируса корона.

Као и у дане протеклих празника, рад инспектора организован је у смјенама, те долазак инспектора субјекти могу очекивати и након 22 часа, до када је тренутно прописано радно вријеме.

- Иако је дошло до позитивних помака и стабилизације епидемиолошке ситуације и даље морамо остати одговорни. У дане протеклих празника показали смо да као друштво разумијемо колико је значајна превенција и да на тај начин чувамо себе и своје породице, те у том духу позивамо грађане и привредне субјекте да наставе одговорно поступати - саопштено је Инспектората РС.

Такође, инспекцијски органи свакодневно врше надзор у пословним објектима на Јахорини, а због појачане фреквенције грађана у току скијашке сезоне.

На иницијативу Инспектората Републике Српске са почетком зимске сезоне на Јахорини, одржан је састанак представника свих релевантних институција, а са циљем усаглашавања дјеловања на провођењу мјера заштите од вируса корона.

- У току децембра извршено је 69 контрола на Јахорини, од чега је у два случаја утврђено да се у моменту вршења инспекцијске контроле привредни субјекти нису досљедно придржавали прописаних епидемиолошких мјера, због чега су им изречене казне у износу од 4.000 КМ. Инспекција ће и у наредним данима наставити са редовним контролама пословних субјеката на Јахорини - навели су из Инспектората.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 25 беба Српска богатија за 25 беба
Република Српска добила нови Изборни закон Република Српска добила нови Изборни закон
У Српској рођено 15 беба У Српској рођено 15 беба
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    7h 12m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    4h 23m
    3
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    20h 9m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    18h 31m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    20h 45m
    3