Поклон за добровољне даваоце крви – апликација „KAPP“

13.03.2023. 15:41
0
ИЗВОР: katera.news

Мобилна апликација за добровољне даваоце крви „KAPP“ представљена је на конференцији за новинаре, која је одржана 13. марта 2023. године у Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, а иза чије реализације поносно стоје компанија Мтел и агенција Aquarius.

На иницијативу добровољних давалаца крви и Завода за трансфузијску медицину Републике Српске, друштвено одговорне компаније удружиле су своје ресурсе и омогућиле, кроз мобилну апликацију „KAPP“ јединствену базу и извор тачних информација које се тичу донирања и тренутних залиха крви, као и хитних случајева којима је неопходна ова драгоцјена течност.

Директорка Завода, Гордана Гузијан у свом обраћању истакла је колику ће важност имати ова мобилна апликација како за Завод и добровољне даваоце, тако и за све остале грађане.

- Захваљујући компанији м:тел и Aquarius, заједничким трудом и напором успјели смо да покренемо мобилну апликацију „KAPP“ која има за циљ да од давалаца који се региструју и инсталирају апликацију на својим мобилним телефонима што брже и што лакше стигну до информација Завода о нашим редовним активностима али и о ванредним ситуацијама и о ванредним потребама. Информације ће бити селектоване према оним групама давалаца према мјесту њиховог боравка да могу да дођу до најближе службе за трансфузију и да дарују крв када је то потребно. Надам се да ћемо са увођењем савремених технологија знатно унаприједити рад нашег Завода и побољшати нашу сарадњу и комуникацију са донаторима рекла је она.

Директорка агенције Aquarius Бранкица Јанковић, скренула је пажњу на важност пружања подршке заједници и учествовања у оваквим и сличним пројектима који су од великог значаја за ширу јавност.

- Нама је било велико задовољство што смо уопште добили прилику да радимо на једној оваквој апликацији. С обзиром да је нама 30 година рада агенције, ова година нам је посвећена раду на разним стварима које ће дати допринос заједници. Хвала госпођи Триван која генерално препознаје све иновативне идеје које никну у нашим редовима и врло их несебично подржи – рекла је она.

Јанковић је позвала медије да потраже више информација о апликацији на страници www.kapp.ba те да сви скупа уложимо додатни напор да је промовишемо, јер је јако важно промовисати добровољно давање крви као чин.

- Ми смо јако срећни што је ова идеја никла у нашим редовима, јер и компанија Мтел и наша мала компанија Aquarius имају велики број давалаца крви тако да ниче из правих мијеста - додала је Јанковић.

Медијима се обратила и генерална директорка компаније м:тел Јелена Триван. Допринос ове компаније у развоју дигиталног друштва и иновативних технологија је немјерљив, а увијек је присутна у заједници и када су у питању друштвено одговорне акције и помоћ здравственом систему и грађанима широм БиХ.

- Драго ми је што Мтел стоји иза ове иницијативе, првенствено што сматрамо да је друштву потребно вратити дуг, а то чинимо кроз разне активности, као што је наша акција Нисте сами. Други разлог је тај што подржавамо иновативне технологије па је логично да у 21. веку на најрационалнији начин подстакнемо људе да дају крв, те да то учине на прави начин, у правом тренутку када је неком потребно. Трећи разлог је што је наша компанија, што мало људи зна, један од лидера у унутрашњој организацији  у којој велики број запослених добровољно донира крв. Они се и данас налазе овде и у овом тренутку дају крв. Оснивач Удружења добровољних давалаца крви Бањалуке је запослен у компанији Мтел. Ту културу помагања гајимо у нашој компанији и надамо се да ћемо је на овај начин промовисати у читавом друштву, подржавајући апликацију али и дајући сами пример другима. За разлику од мојих колега ја сам неко ко је редовни прималац крви тако да јако поштујем те људе и ово је начин да им се јавно захвалимо и да их јавно позовемо да наставе то да чине за нас којима је то потребно - истакла је Триван и директорки Завода, госпођи Гузијан симболично уручила поклон таблет са административним панелом за управљање „KAPP“ апликацијом.

Поводом данашњег представљања мобилне апликације „KAPP“ запослени компаније Мтел и агенције Aquarius донирали су крв.

Слика

Међу њима био је и Ђуро Ожеговић један од лидера када је у питању даривање крви и иницијатор многобројних хуманитарних акција. Заједно са својим колегама редовно дарује крв у оквиру Актива добровољних давалаца крви компаније Мтел који је основан још 1997. године и броји преко 100 активних чланова запослених у овој компанији, а оснивач је и Удружења добровољних давалаца крви Града Бањалука. Ђуро је 70. пут донирао своју крв.

Добровољни даваоци крви одувијек су важили за тихе хероје који несебично помажу људима у животној опасности. Ми им на овај начин исказујемо захвалност.

Будите и ви дио заједнице која ће помоћи ширењу ове вијести.

Апликација је доступна за преузимање у App Store, Google Play, те AppGallery продавницама, а може да се преузме и путем линка (www.kapp.ba).

Коментари 0
Повезане вијести
iPhone 14 Pro Max у м:тел понуди iPhone 14 Pro Max у м:тел понуди
Топ прича - нова понуда одличних телефона Топ прича - нова понуда одличних телефона
Бирајте најбоље ИПТВ пакете, сада с попустом! Бирајте најбоље ИПТВ пакете, сада с попустом!
Најчитаније
 • Саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
  14h 7m
  5
 • Више лица привредено због пуцњаве у Сокоцу, разматра се притвор за једног осумњиченог
  23h 0m
  3
 • Геноцид над „непоћуднима“ у НДХ: Злочин у Јеловцима и Раковцу - Пале 1943. године
  2h 19m
  4
 • Заборављени злочин: Убиство цивила из засједе код Средњег
  2h 15m
  1
 • Карић нови директор ДКПТ-а, Тодоровић Института за стандардизацију БиХ
  16h 49m
  0