Полагањем вијенаца у Источној Илиџи обиљежен Дан Републике Српске (ФОТО)

09.01.2023. 12:47
1
ИЗВОР: katera.news

Представници Општинске борачке организације "Илиџански борац" и општине Источна Илиџа јутрос су положили вијенце на Војничком гробљу "Мали Зејтинлик" на Сокоцу, на спомен-плочи на Добрињи 4, спомен-обиљежју на Кули, спомен-капели у Војковићима, те спомен-обиљежју у Касиндолу, чиме је обиљежен данашњи празник - Дан Републике Српске.

Предсједник Општинске борачке организације "Илиџански борац" Слободан Маунага грађанима Српске честитао је крсну славу Светог архиђакона Стефана и Дан Републике.

- Општинска борачка организација "Илиџански борац" већ традиционално 20 година обилази спомен-обиљежја за Дан Републике Српске што ће бити настављено и убудуће - рекао је Маунага новинарима.

Он је додао да ће се чланови ове организације прикључити данашњем дефилеу у Источном Сарајеву, те да ће увијек бити дио обиљежавања Дана Републике Српске

- Позивам све грађане да изађу, испрате дефиле и поносно прославе постојање Републике Српске – рекао је Маунага.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: katera.news

Предсједник Скупштине Општинске борачке организације "Илиџански борац" Горан Шеховац рекао је да је Српска настала у миру, а одбрањена у рату.

- Морам нагласити да ми ником у ФБиХ не оспоравамо њихова славља. Ми желимо да славимо Дан Републике Српске у миру и љубави, и да кажемо да грађани свих националности имају право на Српску. Желимо да очувамо нашу културу и ћирилицу, што не бисмо могли да смо остали у ФБиХ - рекао је Шеховац, додајући да данашње обиљежавање Дана Републике не би требало никоме да смета у овој земљи.

Он је позвао све грађане Источног Сарајева да учествују у дефилеу, истичући да је то културна, а никако провокативна манифестација.

Кад је ријеч о положају борачке популације, Шеховац је навео да се мора више радити како би био бољи.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Zoka 10.01.2023. 15:24
    Juče je Šeha ogradio baštu svog lokala da nebi prisutni na defileu nedaj bože stali i gledali defile sa te pozicija .
Повезане вијести
Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа
Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    9h 33m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    10h 48m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    16h 39m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    15h 6m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    16h 58m
    0