Полиција деложира мајку и кћерку из стана, оне пријете самоубиством

17.10.2019. 11:16
0
ИЗВОР: Srpska.info

У току је деложација породице Поповић, мајке Вукосаве и њене кћерке Сање у бањалучком насељу Старчевица. Када су полиција и судски извршиоци ушли у кућу мајка и кћерка су наводно запријетиле да ће се убити.

Грађани су у ранијем периоду у два наврата успјели спријечити деложацију Поповића, али је овога пута полиција блокирала шире подручје око породичне куће и никоме није дозвољавала приступ.

Иако су на Фејсбуку у протеклим данима бројни грађани пружили подршку данас се окупила тек неколицина.

Полиција је оградила све прилазе породичној кући па новинарске екипе, ни окупљени грађани нису могли ни видјети тренутак избацивања бањалучке породице.

Народни посланик Драшко Станивуковић који је дошао да пружи подршку породици Поповић изјавио је да одговорност и закон постоје само над обичним народом. Подршку су пружили одборник Саша Лазић и представник РеСтарт Српска Стефан Благић.

Лазић је узалуд галамио тражећи да се обустави поступак, али већ је било касно. Полиција не да ни дјеци из школе да прођу.

– Пустите дјецу да прођу из школе, идиоти једни – загаламила је једна од мајки.

Подсјећања ради, прије двије године бројни грађани су спријечили деложацију породице Поповић.

Сања Поповић, иначе пјевачица и композиторка, познатија под умјетничким именом Сања Стефани, и њена мајка Вукосава, која је власница стана, тврде да су жртве дискриминације и корумпираног провосуђа.

Спорни стан је прије рата, док је био шумарски инспектор, добио Сањин отац, партизански првоборац Ифет Ибрахимкадић, који је касније преминуо. Из тог стана су у рату Сања и Вукосава истјеране оружјем, а када су се вратиле из избјеглиштва, Вукосава је, као насљедница станарског права, стан откупила.

Овај стан од 93 квадрата, вриједан око 150.000 КМ, сада је продат на лицитацији за нешто више од 30.000 КМ, због дуга који су Поповићеве оспоравале, а који је са 9.000 КМ, због камата и судских трошкова, нарастао на око 20.000 КМ.

Суд је, наиме, досудио да Поповићеве морају вратити новац Јанку Тривићу, мајору Војске РС, који је у рату боравио у њиховој кући и наводно, без дозволе власница, улагао у стан.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Најчитаније
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    22h 30m
    6
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    4h 31m
    0
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    1h 45m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    7h 11m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    4h 4m
    1