Полиција пронашла мајку која је бебу оставила на депонији

23.11.2022. 21:37
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Полиција у Тузли идентификовала је мајку која је средином октобра своје новорођенче оставила на депонији Хускићи, код Лукавца, а које је умрло усљед гушења, потврђено је "Гласу Српске".

Према незваничним информацијама, ради се о дјевојци доби од 19 година, која је родила дјевојчицу. Како "Глас Српске" сазнаје у тузланском Кантоналном тужилаштву дјевојци је на њихов приједлог Општински суд у Лукавцу одредио једномјесечни притвор. Извор близак истрази упућен у овај случај рекао је да постоје докази да је дјевојка у породичној кући у Лукавцу средином октобра ове године родила живу бебу.

- Мајка дјетета је била у веома тешком стању након порода. Имала је, највјероватније, постпорођајну депресију.

Када је родила дијете мислила је да је мртво, због чега се и онесвијестила. Када је дошла свијести узела је бебу и у паници је ставила у кесу и однијела на депонију - рекао је извор близак истрази и додао да је због начина на који је новорођенче остављено дошло до смрти усљед гушења.

Према његовим ријечима, обдукцијом је утврђено да није било трагова физичког насиља над бебом.

- У току су различите истражне радње и вјештачења са циљем утврђивања свих околности везаних за смрт новорођенчета. Биће обављено и психијатријско вјештачење мајке новорођенчета - рекао је овај извор.

Бебу су средином октобра пронашли мјештани насеља Хускићи који су одмах позвали полицију. Новорођенче је тада возилом Хитне помоћи превезено у болницу у Тузлу, гдје је обављена обдукција.

Осим овога, сличан случај десио се у септембру 2021. године када је мртва беба пронађена на обали Врбаса у Бугојну. Обдукцијом тијела је утврђено да је узрок смрти бебе утапање. Полиција и даље трага за особом која је бацила бебу у Врбас и још нису откривене околности како и зашто се ово десило.

Коментари 0
Повезане вијести
Тијела жене и дјетета пронађена у кориту ријеке Миљацке Тијела жене и дјетета пронађена у кориту ријеке Миљацке
Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци
Судар два камиона и аутомобила, интервенисали и ватрогасци Судар два камиона и аутомобила, интервенисали и ватрогасци
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    18h 17m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    16h 31m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    14h 21m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    6h 46m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    12h 19m
    0